Almanya’da hava yolu talebinde lider Türkiye

Almanya’da hava yolu talebinde lider Türkiye
BionTech'in yüzde 95 koroma sağladığı belirtilen koronavirüs aşısını geliştirmesinin ardından kasım ayının ikinci haftasında artışa geçen seyahat talebi, sonrasında yeniden zayıfladı. Düşüşün tek istisnası ise Yunanistan oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Aşı haberlerinin pozitif etkisi kısa sürdü

Koronavirüs aşısının bulunduğu haberleri sonrası artışa geçen seyahat talebi, yeniden zayıflama eğilimine girdi. Trevotrend'in verilerine göre, 16-22 Kasım tarihleri arasında seyahat acentelerinde ve online seyahat portallarında etkileşime geçilen müşteri sayısı yüzde 2, rezervasyonlar ise yüzde 12 oranında arttı. Bir önceki hafta da etkileşim oranı yüzde 5, rezervasyon oranı ise yüzde 10 artmıştı. Ancak etkileşime geçilen misafir ve alınan rezervasyon sayıları hayli düşük olduğu için yıl genelindeki kümülatif duruma etki etmedi. Almanya genelinde hala müşteri etkileşimleri yüzde 96, rezervasyonlar ise yüzde 92 oranında geçen yılın gerisinde.

almanya_kasim

Online portallardaki oynaklık daha yüksek

Müşteri etkileşimi ve rezervasyon oynaklığının online portallarda daha yüksek olduğu belirtiliyor. Buna göre, kasım ayının ikinci haftasında yüzde 44 büyüme yakalayan online portallar, bir sonraki hafta yüzde 8 daralma yaşadı. Son iki haftada ortalama günlük rezervasyon sayısı yüzde 6 artan online portallar, yıl genelinde ise sorgulamalarda yüzde 70, rezervasyonlarda ise yüzde 93 geride.

Türkiye geriledi, Mısır sabit kaldı, Yunanistan yükseldi

Almanya seyahat pazarında kasım ayının üçüncü haftasında bir önceki haftaya kıyasla tamamen farklı bir tablo ortaya çıktı. Kasım ayının ikinci haftasında sırasıyla yüzde 28, 27 ve 22 artış kaydeden Türkiye, Mısır ve Yunanistan; üçüncü haftada karışık bir tablo sergiledi. Buna göre, Mısır talebi sabit kalırken, Türkiye talebi yüzde 15 oranında düştü. Yunanistan'ın ise yüzde 11 artış kaydettiği görüldü. İspanya'daki düşüş oranı ise ortalama yüzde 3 oldu.

Kasım ayının üçüncü haftasında Almanya pazarında ülke içine ve Avusturya'ya dönük seyahat talebi yüzde 18 düşerken, Polonya yüzde 14, Fransa ise yüzde 4 gerileme yaşadı.

almanya_kasim1

Hava yolu talebinde Türkiye tartışmasız lider

Öte taraftan Almanya'da hava yolu seyahat talebinde ise Türkiye'nin liderliği sürüyor. Uçuş sorgularının yüzde 43,3'ünün adresi Türkiye olurken, onu yüzde 22 ile İspanya, yüzde 7,79 ile Mısır ve yüzde 7,17 ile Yunanistan takip etti.



Bu Haber 25.11.2020 - 11:36:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.