Almanya’da düşen rezervasyonlar yeniden toparlanacak mı?

Almanya’da düşen rezervasyonlar yeniden toparlanacak mı?

Deprem nedeniyle Almanya’daki Türkiye tatil satışlarında düşüş yaşansa da turizm sektörü temsilcileri önümüzdeki haftalarda rezervasyonların tekrar düzeleceğini ifade ediyor.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından pek çok tur operatörü deprem sonrası rezervasyonların ne durumda olacağını merak ediyor. Konuya ilişkin Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye açıklamada bulunan turizm sektör temsilcileri, Türkiye’nin turizmden gelecek gelire ihtiyacı olduğunu belirterek tatilcilerden Türkiye'ye seyahat etmelerini istedi.

“Tüketicilerin korkularını giderebileceğimize inanıyoruz''

Anex Tour, Bucher Reisen, Öger Tours ve Neckermann Reisen markalarını bünyesinde barındıran Anex Grubu, müşterilerden Türkiye’deki depremle ilgili bazı sorular aldıklarını söylemişti. Genel Müdür Murat Kızılsaç konuyla ilgili ''Antalya'daki oteller ve diğer turizm altyapıları sağlam durumda, dolayısıyla tüketicilerin korkularını giderebileceğimize inanıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Tüketicilerin rezervasyon yapmaya ve seyahat etmeye devam etmesini beklediklerini belirten Kızılsaç, ''Türkiye'nin şu anda halktan ve ayrıca bizim müşterilerimizden gördüğü dayanışma çok güzel. Türkiye tatilcilerinin, destinasyonla özel bir bağa sahip olduğunu da hesaba katarsak yaz sezonunda ziyaret gerçekleştirmek isteyeceklerdir.'' İfadelerini kullandı.

Ferien Touristik de tatil bölgelerinde her şeyin yerli yerinde olduğunu söyleyerek benzer düşünceleri paylaştı.

Alman tatilcilere Türkiye’ye seyahat edin çağrısı

Geçimini turizmden sağlayan işçilerin de çoğunlukla deprem bölgelerinden geldiğini ve turizm sektörüne gelecek olan desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Bentour Reisen Genel Müdürü Deniz Uğur bu sebeple Alman tatilcilerden Türkiye'ye seyahat etmelerini istedi.

Bazı müşterilerinin, otellerin depremzedeler için oda ayırarak edindiği ekonomik yükü hafifletmek adına Türkiye'ye olan seyahatlere devam etmek istediklerini belirten Uğur, bazı otellerin ise zaten kışın kapalı olduğunu, dolayısıyla depremzedeleri ağırlamasının onlar için sorun olmayacağını söyledi.

“Türkiye'nin şu anda turizmden gelecek olan gelirlere ihtiyacı var”

Uğur, ''Pek çok depremzede aile ve akrabalarında kalmakta. Otellere veya resortlara yerleştirilmek zorunda kalınan insan sayısı daha az. Turistlerin seyahatlere devam etmesi bulunduğumuz durumda çok önemli, Türkiye'nin şu anda turizmden gelecek olan gelirlere ihtiyacı var.'' ifadelerini kullandı.

Rezervasyonların deprem öncesi haftaya göre yüzde 40 daha düşük olduğunu belirten Uğur, düşüşlerin depremden kaynaklandığını söyledi. Rezervasyonların iki üç hafta sonra düzeleceğini ifade eden Uğur ''Türkiye, pek çok müşterimizin derin bağlar kuruduğu bir ülke, hatta bazıları için ikinci bir yuva gibi. İçinde bulunduğumuz durumun farkına vardıkları anda yardım etmek adına bu yaz seyahatlerine devam edeceklerdir.'' açıklamasını yaptı.

Depremin Türkiye için turizmde nasıl sonuçlar doğuracağı tartışılacak

17 Şubat saat 11.00'de fvw|Travel talk; Türkiye turizm uzmanı Funda Taşar, acente sahibi ve seyahat acenteleri derneği uluslararası ilişkiler komitesi üyesi Hildesheim,  Bentour Reisen Genel Müdürü Deniz Uğur ve Sun Express Reklam Yönetmeni Peter Glade ile canlı münazara gerçekleştirecek. Münazarada depremin Türkiye için turizmde nasıl sonuçlar doğuracağı tartışılacak.



Bu Haber 15.02.2023 - 08:33:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.