Almanya turizmindeki gelir kaybı 1.8 milyar euroya ulaştı

Almanya turizmindeki gelir kaybı 1.8 milyar euroya ulaştı
Koronavirüs nedeniyle mart ayından bu yana duran seyahat sektörü, Almanya'da 1.8 milyar euro kayıp yaşanmasına neden oldu.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman seyahat endüstrisinin, büyük hacimli iptaller ve kruvaziyer turlarının 2021'e programlanması nedeniyle mart ayından bu yana 1.8 milyar eurodan fazla gelir kaybı yaşadığı belirtildi.

Almanya seyahat pazarında nakit akışı neredeyse tamamen durdu

Travel Data + Analytics'in (TDA) verilerine göre, bu dönemde rezervasyonlar yüzde 94 düşerken, nisan ayına kadar yapılan rezervasyonlar geçen yılki seviyesinin yüzde 6'sına denk gelirken, söz konusu rezervasyonlar ise yeni satış değil, yüzde 80 oranında eski rezervasyonların ötelenmesi şeklinde gerçekleşti. Mevcut veriler, Almanya turizm sektöründe neredeyse hiç nakit akışı olmadığını gösteriyor.

Mart ve nisan gibi geleneksel olarak düşük sezon kabul edilen aylarda yapılan seyahat iptallerinin tutarının 900 milyon euro, bu aylarda yapılamayan rezervasyon kaybının ise 947 milyon euro olduğu tahmin kaydedildi.

Kruvaziyer turlarında iptal oranı daha az

Öte taraftan Almanların kruvaziyer tatillerini yüzde 22'sinin önümüzdeki kış sezonuna yenilediği, yüzde 38'ik kesimin ise tatilinin 2021 yılına ertelediği belirtildi.

Verilere göre, başka bir tarihe rezerve edilen tatillerin yüzde 44'ü kruvaziyer, yüzde 23'ü paket tur ve yüzde 18'i otel konaklamalarından ve yüzde 16'sı ise diğer seyahat türlerinden oluşuyor.



Bu Haber 28.05.2020 - 17:50:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.