Almanya turizm sektöründe tarihi gün!

Almanya turizm sektöründe tarihi gün!

Almanya turizm sektörü bugün tarihi günlerinen birini yaşadı. Koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor duruma düşen acenteler, tur operatörleri ve uçak şirketleri, ülkenin pek şehrinde ve kabasında bir araya gelerek, acil yardım talebinde bulundu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle turizm sektörü küresel çapta bir alt-üst oluş yaşarken, Almanya'nın çok sayıda şehrinde ve kasabasında bir araya gelen binlerce acente, tur operatörleri, otobüs şirketi ve hava yolu şirketi protesto gösterilerinde bulunarak hükümetin acil desteğini talep etti.

'Seyahat Acentelerini Kurtar', 'Seyahat Endüstrisini Kurtar' sloganıyla yapılan gösterilere katılan turizm şiketleri ve çalışanları, yanlarında getirdikleri boş valizler ve boş şezlonglarla sektörün içinde düştüğü duruma dikkat çekmeye çalıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle katılımın sınırlandırıldığı gösterilere onlaca merkezde binlerce turizmci katıldı.

''2.9 milyon insanın çalıştığı sektör önemli'', ''Acil Yardım'', ''Turizm TUI ve Lufthansa'dan ibaret değildir'' yazılı dövizler taşıdı.

Almanya'da turizm sektörünün protesto gösterisinde bulunduğu şehirler ilk etapta şu şekilde belirlendi:

Dresden, Dortmund, Düsseldorf, Wiesbaden, Mainz, Frankfurt, Hamburg, Schermbeck, Kiel, Halle, Nürnberg, Hannover, Paderborn-Lippstadt Havaalanı, Bad Neuenahr-Ahrweiler, Bremen , Cottbus, Koblenz, Köln, Berlin, Chemnitz, Düren, Erfurt, Friedrichshafen, Kempten, Leverkusen, Ludwigshafen, Magdeburg, Potsdam, Saarbrücken, Schweinfurt, Schwerin, Gießen, Leipzig, Stuttgart, Ulm ve Kassel.

almanya2

 almanya3

almanya4

ALMANYA1_2



Bu Haber 29.04.2020 - 16:24:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.