Almanya turizm sektöründe beklentiler ne durumda?

Almanya turizm sektöründe beklentiler ne durumda?
Almanya seyahat sektöründe ruh hali ağustosta temmuz ayına göre biraz daha kötüleşse de, seyahat acentelerinin ve tur operatörü yöneticileri satış beklentileri konusunda iyimser.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Münih merkezli araştırma enstitüsü Ifo'nun İş Ortamı Endeksi verilerine göre tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin beklentileri ağustos ayında 13,8 puan olarak gerçekleşti. Bu puan, temmuz ayının 3,6 puan gerisinde kaldı. 2022 yılının ağustos ayında ise bu seviye 14,7 puan olarak kayıtlara geçmişti. 

Buna karşın, mevcut iş ortamının değerlendirilmesinde bir iyileşme gözlemlendi. Mevsimsellikten arındırılmış iş ortamı ağustos ayında 27,7 puan olarak ölçülürken geçen yılın aynı ayında bu seviyenin 24,9 puan olduğuna dikkat çekildi. 

İş turizmi söz konusu olduğunda temmuz ayında -10,1 olan seviye ağustosta +0,8 olarak ölçüldü. 

Öte yandan, seyahat sektörü yöneticilerine göre satış eğiliminde de hafif bir iyileşme var. Temmuz ayında 28,6 puan olan satış eğilimi ağustos ayında 29,4 puana yükseldi. Satış beklentilerine ilişkin görünüm de pozitif. Temmuz ayına kıyasla 11,2 puan artan satış beklentisi görünümü ağustos ayında 38,9 puan oldu.


Bu Haber 30.08.2023 - 14:42:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.