Almanya satışlarında 3 istisna

Almanya satışlarında 3 istisna

Zorlu bir yılla karşı karşıya olan Almanya seyahat pazarında yaz tatili satışları yüzde 3 düşerken, Mısır, Türkiye ve Almanya içi seyahatler istisna olarak ortaya çıktı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Koronavirüs salgını Almanya'da seyahat talebini etkilemeye başladı. Yz tatili satışlarının yüzde 3 düştüğü Almanya'da, tüketicilerin rezervasyonlarını geri çektiği belirtildi.

Travel Data + Analytics'in (TDA) verilerine göre, hem kış hem de yz dönemine dönük satışlardaki gelirler, kümülatifte yüzde 3 geriledi. Verilere göre, yaz tatili satışları yüzde 9 gerilerken, paket tu başına harcama yüzde 3 artış gösterdi.

Fiebig: Kriz ne kadar uzarsa etkisi o kadar büyük olur

Alman Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Norbert Fiebig, ''Hem tatil hem de iş seyahatlerinde artan bir belirsizlik gözlemliyoruz.'' dedi. 2020 turizmi için tahminde bulunmayı reddeden Fiebig, ''Zor bir yılla karşı karşıyayız. Kriz ne kadar uzun sürerse, seyahat sektörü o kadar çok etkilenecektir. Bunun sonucunda da yoğun bir son dakika satışı dönemi yaşanabilir.'' ifadelerini kullandı.

3 istisna: Mısır, Türkiye, Almanya

TDA'nın rakamlarına göre, Almanya'da en çok tercih edilen paket tur destinasyonları arasında, üçü hariç, satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre daha düşük seyrediyor. Bu istisna ise Mısır (yüzde 14), Almanya (yüzde 7) ve Türkiye (yüzde 2) olarak sıralandı. Şu anda Kanarya Adaları ve Yunanistan satışlarının yüzde 5 ekside olduğu kaydedildi.



Bu Haber 04.03.2020 - 15:32:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.