Almanya'nın yeni seyahat sistemi ne getiriyor

Almanya'nın yeni seyahat sistemi ne getiriyor

Almanya Federal Cumhuriyeti, 1 Ekim'den itibaren yeni seyahat sistemine geçiyor. 1 Ekim'den itibaren ülkeler hatta bölgeler ayrı ayrı ele alınacak.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 1 Ekim'den itibaren seyahatlerde ''Korona Trafik Lambası'' sistemine geçiyor. Federal Dışişleri Bakanlığı'nın, yeni sistemi Turizm Komitesi Temsilcilerine açıkladığı belirtildi.

Sarı ülkelere seyahat edenler karantinaya girecek

Almanya'nın uygulayacağı yeni seyahat sisteminde trafik lambası esas alınacak. Buna göre, Robert Koch Enstitüsü ülkeleri ve bölgeleri renklere göre ayıracak. Kırmızı kategorideki ülkeler 'korona risk bölgesi', vaka sayılarının daha düşük olduğu ülkeler ise sarı olarak kodlanacak ancak bu ülkelere (sarı grup) giden Almanlar, karantina kısıtlamaları ile karşılaşacak. Yeşil listede yer alan ülkelere gidenlere dönük ise herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

1 Ekim'den itibaren Almanya'nın seyahat uyarısı yaptığı ülke sayısı 38'e düşecek. Gelecek dönemde farklılaştırılmış seyahat uyarıları mümkün olduğu kadar arttırılacak. Seyahat sektörü, hükümet seyahat uyarıları konusundaki toptancı yaklaşımını uzun süredir eleştiriyordu.

‘’Fransa için yapılan şey diğer ülkeler için neden yapılmadı?’’

Ancak hükümetin yeni seyahat planı eleştiri de aldı. Hür Demokratik Parti (FDP) Milletvekili Marcel Klinge konuyla ilgili soru önergesinde, ''Dışişleri ile Ekonomi ve Enerji Bakanlıkları, Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın, 'Aritmetik risk alanları olsa da sonbaharda ve kış döneminde Almanya'da tatiller yapılmalı' açıklamasını nasıl değerlendiriyor? Dışişleri Bakanlığı Fransa için seyahat uyarılarını farklılaştırırken, diğer ülkeler için bunu neden yapmadı? Bunu hangi nesnel temelden hareket ederek yaptı? Bir ülke veya bölge için seyahat uyarısı yapılmadan önce ön süre verilecek mi?'' ifadelerini kullandı. 

‘’Seyahat konusu siyasallaşmamalı’’

Seyahat konusunun siyasallaşmaması ve orantılı olması gerektiğini belirten Marcel Klinge, ''6 aydır yaşananlar seyahat endüstrisinin varlığını tehdit ediyor. Panik modundan çıkmalıyız. Bu sadece insanların sorumlu hareket etmesi ile ilgili bir şey. Günlük hayatta olduğu gibi tatilde de enfeksiyon riskini düşük tutmak için yapılacak çok şey var.'' dedi.

‘’Kriterler nesnel ve anlaşılır olmalı’’

Almanya'nın hayata geçireceği 'Korona Trafik Lambası' sisteminin daha öncekinden çok farklı olmadığını ileri süre FDP Milletvekili, ''Seyahatçiler hala hangi ülkenden hangi kategoriye göre nasıl sınıflandırıldığını bilmiyor. Nesnel ve anlaşılır kriterler çok önemli. Şahsi olarak, insanların kırmızı veya sarı olarak işaretlenmiş ülkeye seyahat etmeyeceğini düşünmüyorum.'' açıklamasında bulundu.



Bu Haber 18.09.2020 - 10:13:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hüseyin bozkırlı 09.10.2020 - 03:58

    2023 yılına kadar ticari vizem var almanyaya gidebilirmiyim

  • engin elmacı 08.10.2020 - 10:08

    almanya ya yeşil pasaportla bile turistik olarak gidemiyoruz ..Ne zaman düzelik ki

  • ABİFER TOPRAK 18.09.2020 - 03:56

    Almanya politikası türk vatandaşlarını zora soktu neden bizlerde almanyaya ziyarete gidebiliriz tatil yakabiliriz vizelerimizin süreleri biti ricamız tekrar vizelerimizi uzatılmasını arz ederim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.