Alman Seyahat Birliği’nin (DRV) verilerini aktaran Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2019 yılında Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısında rekor beklendiğini açıkladı. DRV'nin Bakan Ersoy'a sunduğu rakamlara göre Almanya pazarında, erken rezervasyonlarda yüzde 123, ciroda ise yüzde 140 artış söz konusu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile bir araya geldi. Görüşme sonrası bakanlık tarafından yapılan açıklamada Ersy’un, ‘’“Hem Türkiye’ye gelen kişi sayısı hem de turizm geliri beklentilerin üzerinde artış gösteriyor.” ifadelerine yr verildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, uluslararası temasları kapsamında dünyanın en büyük seyahat endüstrisi örgütlerinden DRV Başkanı Norbert Fiebig ile bir araya geldi.
''EB'DE %123, CİRODA %140 ARTIŞ''
Berlin’de gerçekleşen görüşmede, Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısına ilişkin yıl bazında kıyaslamalar yapıldı.
DRV’nin açıkladığı rakamlara göre, erken rezervasyon satışları yüzde 123, ciro ise yüzde 140 oranında arttı.
Bakan Ersoy, erken rezervasyon satışlarındaki yüzde 123’lük artışın yılın henüz başında kaydedildiğine işaret ederek “Almanya’dan gelecek turist sayısında bu yıl rekor bekliyoruz. Herr Fiebig ile yaptığımız toplantı oldukça verimli geçti. İki ülkenin turizm potansiyelinin yanı sıra nitelikli Alman turistlerin Türkiye’ye gelmesi için izlenecek yol haritasını da ele aldık.” ifadelerini kullandı.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri