Almanya ocak sonuna kadar kapandı

Almanya ocak sonuna kadar kapandı
Eyalet başkanlarıyla görüşen Angela Merkel, 16 Aralık'ta başlayan kapanmanın Ocak sonuna kadar uzatılmasına karar verdi. Ülkedeki tedbirler de sıkılaştırıldı.


Almanya'da hükümet, 16 Aralık'ta başlayan ve ilk etapta 10 Ocak'ta bitirilmesi öngörülen tam kapanmayı 31 Ocak'a kadar uzattı. Önlemlerin uzatılması ile hastaneler üzerindeki yükün hafifletilmesi ve yüksek enfeksiyon sayılarının düşürülmesi amaçlanıyor.

Aynı evde yaşayanlar sadece bir kişi ile görüşebilecek

Karar metnine göre, federal hükümet ile eyalet yönetimleri sosyal temasın ciddi ölçüde sınırlandırılması üzerinde de uzlaştı. Karar doğrultusunda, aynı evde yaşayanlar dışarıda sadece bir kişi ile buluşabilecek.

Vaka sayısı yüksek olan yerlerde dolaşıma da sınırlama geldi

Ayrıca enfeksiyon sayılarının çok yüksek (7 günlük yeni vaka değeri 100 bin kişi başına 200'ün üzerinde) olan bölgelerde dolaşıma da sınırlama getirilecek. Yeni önlemlere göre, bu bölgelerde kişiler geçerli bir nedenleri olmadığı sürece sadece evlerinin 15 kilometre uzağına kadar gidebilecek.

Merkel'in açıklamasında mutasyonlu virüs detayı

Başbakan Merkel de toplantı sonrası alınan kararlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, önlemlerin uzatılmasını koronavirüsün daha bulaşıcı olduğu ifade edilen yeni varyantı ile gerekçelendirdi. Varyantın enfeksiyon sayısını ve yoğun bakım servislerinin yükünü artırdığını söyleyen Merkel, bazı hastanelerin "sınıra dayandığını" ifade etti.



Bu Haber 06.01.2021 - 08:56:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.