Almanya bu sefer de ‘bölgesel güvenilir rakamlar’ dedi

Almanya bu sefer de ‘bölgesel güvenilir rakamlar’ dedi

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, Berlin’de düzenlenen, "Tatil sezonunda ve Avrupa Birliği dönem başkanlığı süresinde korona" başlıklı basın toplantısında Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu.


Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, Türkiye’ye dönük seyahat uyarısının kaldırılması ile ilgili, Türkiye’nin vakaların bölgelere dağılımını gösteren ‘güvenilir’ veriler ortaya koymasının önemine dikkat çekti.

‘’Uyarı hala devam ediyor’

DW Türkçe’nin, "Pandemi konusunda Türkiye’deki gelişmeleri nasıl buluyorsunuz ve Türkiye’ye gitmek isteyenlere ne tavsiye edersiniz?" sorusu üzerine Federal Sağlık Bakanı Spahn, seyahat uyarısını hatırlatarak cevap verdi. Uyarının hâlâ devam ettiğini ancak Avrupa Birliği’nin üçüncü ülkelerden seyahati düzenleyen listesinin düzenli olarak gözden geçirildiğini ve güncellendiğini belirtti. Bu bağlamda liste gözden geçirilirken Türkiye’deki korona pandemisi bağlantılı gelişmelerin dikkate alındığını vurguladı. Alman hükümetinin seyahat bağlamında iki önemli alana baktığına da işaret eden Federal Sağlık Bakanı Spahn, bunlardan ilkinin tatil köyü veya otelde tatil, ikincisinin de aile ve yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin seyahati olduğunu belirtti ki her ikisinde de hijyen ve sosyal mesafe ile diğer güvenlik kurallarının geçerli olması gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Spahn, virüsün bulaşma riskinin her iki durum için geçerli olduğuna dikkat çekti.

‘’Güvenilir bölgesel veriler’öj

 Alman Sağlık Bakanı, Türkiye’nin pandemiyle mücadele amacıyla çalışmalarında bölgesel rakamların detaylıca açıklanmasının önemine işaret etti. Bakan Spahn, "Türkiye eğer her gün güncellenen ve vakaların bölgelere dağılımını gösteren güvenilir rakamlar ortaya koyabilirse, biz de diğer ülkelerde ve Almanya’da olduğu gibi konuya bölge bölge bakabiliriz. Türk tarafının bunu yerine getirmek için çok çaba harcadığını biliyorum" diye konuştu.



Bu Haber 13.07.2020 - 21:03:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nesli Oz 19.07.2020 - 04:00

    madem bu kadar titizler neden çalışma ve oturum izni olanalr gelebiliyor birşey ya vardır ya da yoktur.

  • nevzat ülker 15.07.2020 - 06:03

    Almanyada acil hayati işimiz var gidemiyoruz.Vizeler kapalı.Yeşil pasaporta bile çıkış yok. Kimsede bu konuları konuşup çözüme kavuşturmuyor.Kısılı kaldık sanki. Almanyanın bu tavrı Yunan ve fransızların ilişkisiyle değerlendirmeli.Ne yapacağız.....

  • Ekmeğini Turizmden Kazanan 14.07.2020 - 11:40

    Lütfen Sevgili Bakanlar ekmeğimi turizmden kazanıyorum ama ülkemi çok severim böyle ayrımcı ülkeleri ülkemize almayalim mümkünse bizde karar çıkaralım Almanya tehlikeli gitmeyin ...

  • Yalçın yavuz 13.07.2020 - 10:23

    Ewt sizin almanya sizin adaletiniz bu siz nasıl bit avrupadınızki böyle basarıli bir sistemi hala insanın aklınla oynar gibi alay edebiliyorsunuz kahrolsun sizin turizm iniz biz zaten batmişiz yere batsın sizin adalet anlayısınız gelmeyin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.