Alman turizmciler: Turistlere köy hayatını yaşama imkanı sunun

Alman turizmciler: Turistlere köy hayatını yaşama imkanı sunun
Almanya’da Antalya destinasyonunu satan seyahat acentelerine yönelik başlayan E-Akademi katılımcıları, “Beyond Antalya-Antalya’nın Ötesi” gezisiyle bölgenin gizli hazinelerini keşfetti. Tanıtım turuna katılan Alman turizmciler, “Yollayacağımız turistlere köy hayatını yaşama imkânı sunun” dedi.


 
ATSO’nun (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası) bölgeyi pazarlayan Alman seyahat acentelerinin bilgilerini arttırmaya yönelik başlattığı E-Akademi ‘de ikinci adım atıldı. Birinci adımda bölgeyi sanal ortamda öğrenen Alman turizmcilere ikinci adım olarak bölge tanıtım turu düzenlendi.
 
ATSO ve aynı zamanda Antalya Tanıtım AŞ’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olan Çetin Osman Budak, E-Akademi uygulamasını tanıtım amacıyla kullandıklarını belirterek “Antalya’da uygulamaya koyduğumuz E-Akademi ile Almanya’da bölgemizi pazarlayan seyahat acentesi profesyonellerini birer Antalya uzmanı haline getirmeyi hedefliyoruz’ dedi.
 
Bölgenin çeşitli turizm hizmet sağlayıcıları, Yalvaç Belediyesi ve Olympos muhtarlığının destek verdiği ilk tanıtım turunda Alman turizmciler, Sagalassos, Eğirdir Gölü, Yalvaç, Antiocheia, Burdur Müzesi, Olympos Çıralı, Tahtalı, Antalya Kaleiçi ile Antalya Müzesi’ni gezdiler.
 
“Köy evinde konaklamalar ilgi çeker”
 
“Beyond Antalya-Antalya’nın Ötesi” gezisine katılan AER Ticket AG temsilcisi Nils Gnadt, turun geleneksel ve çağdaşlığın iyi harmanlanarak düzenlendiğini belirtikten sonra, “Bu gezide hem 5 yıldızlı otellerde hem de köy evlerinde konakladık. Köy evinde konaklamaları portföyümüzde bulunan müşteri kitlesine anlatacağız. Köy yaşamını deneme fırsatı sunan turların ilgi göreceğine inanıyorum” dedi.
 
Diğer bir acente temsilcisi Jeannine Wilhein de tur kapsamında gezdikleri kırsal yörelerin son derece ilginç olduğunu vurguladıktan sonra, “Antalya’ya yollayacağımız turistlere, köylülerle birlikte geleneksel Türk yemeklerini pişirip öğrenme imkânı tanımalısınız” diye ekledi.
 
Tura katılan acenteciler içinde en kıdemli olan Hahmann Tourist temsilcisi Horst-Günther Hahmann ise yıllardır Antalya bölgesine geldiğini hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Bu gezide Antalya’nın deniz, kum, güneş üçlüsünün ötesinde çok geniş bir potansiyeli olduğunu görerek çok şaşırdım. Doğa, tarih ve tematik turlar düzenlenirse bunları müşterilerime rahatça satabilirim.”
 
E-akademi programını ve bu organizasyonu sürdüren Antalya Tanıtım AŞ Genel Müdürü Dr. Yusuf Örnek, E-Akademi’ye katılanlara ‘Kültür Turizmi’, ‘Doğa Turizmi’, ‘Yaylalar’ ve ‘Göller Bölgesi’ gibi başlıklar altında geniş bilgiler sunduklarını belirterek, “Sanal ortamda öğrendiklerini, düzenlediğimiz turlarla da birebir yaşıyorlar. Teori ve pratiği birleştirdiğimiz bu etkinliklerimizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz” dedi.


Bu Haber 19.05.2012 - 12:18:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Bicer 20.05.2012 - 08:47

    Bu tür tanıtımlara oksijen ve meyva cennetimiz Korkutelimizi de dahil etmenizi rica ediyorum. Ayrıca eko turizm amaçlı terkedilmiş bir köyü turizme açma çalışmalarımda başta Atso ve Antalya Tanıtım Vakfı olmak üzere, bütün sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyecım var. Bilgi için: www.purelifevillage.com

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.