Alman turizmciler: Artık hiçbir şeyden korkmuyoruz

Alman turizmciler: Artık hiçbir şeyden korkmuyoruz

Alman Seyahat Birliğinin (DRV) kongresindeki panele katılan turizm şirketlerinin temsilcileri, seyahat sektöründe artık hiçbir şeyden korkmadıklarını ifade etti.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Artan enerji fiyatları otelleri ve uçakları daha pahalı hale getiriyor, euronun dolar karşısındaki değer kaybı özellikle uzun mesafe uçuşlarda ek maliyetler doğuruyor, artan enflasyon ve düşen satın alma gücü sektörü tedirgin ediyor.

Ancak tüm bunlara rağmen Alman turizmciler kasvetli bir tablo çizmiyor.

DRV'nin kongresinde Alman TV kanalı ZDF'nin sunucusu Sina Mainitz'in moderatörlüğünde düzenlenen panele katılan DER Touristik, FTI ve RTK'nın temsilcileri, 2023'ün bu yıldan daha kötü olmayacağını düşünüyor.

“2023 kötü bir yıl olmayacak”

FTI'ın CEO'su Ralph Schiller "Pandemi ve sayısız şeyin ardından seyahat sektöründe artık hiçbir şeyden korkmuyoruz. 2023 turizm açısından kötü bir yıl olmayacak." dedi.

Turizm sektörünün henüz pandemi öncesi seviyeye ulaşamadığını kaydeden Schiller, bunun seyahat sektöründe önümüzdeki yıl için büyüme potansiyeli anlamına geldiğini kaydetti.

“Yoğun bir son dakika rezervasyon sezonu yaşanacak”

DER Tourisitk Genel Müdürü Mark Tantz ise 2022'de olduğu gibi 2023'te yoğun bir son dakika sezonunun yaşanacağına dikkat çekti. 2023 yaz sezonu için rezervasyonların gelmeye başladığını açıklayan Tantz, gelen erken rezervasyonları müşteriyi güvene alan esnek paketlere bağladı. Tantz ayrıca, bütün tur operatörlerinin kış dönemi uzun konaklama paketlerinin reklamını yaptığını ancak burada potansiyelin sınırlı olduğunu belirtti.

“Tüm olasılıklara hazırız”

Seyahat acente zinciri RTK'nın Başkanı Thomas Bösl ise erken rezervasyonda bir miktar artış olduğuna dikkat çekti. Tur operatörlerinin erken satın almaları sayesinde bu kış fiyatlarının fahiş olmadığını söyleyen Thomas Bösl, iyimser olduklarını ancak tüm olasılıklara da hazırlandıklarını ifade etti.



Bu Haber 15.10.2022 - 11:30:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.