Alman turizmciler artan vakalara rağmen umudunu kaybetmiyor

Alman turizmciler artan vakalara rağmen umudunu kaybetmiyor

Vaka sayılarının hızla arttığı Almanya'da turizm sektörü, her şeye rağmen 2022 sezonundan umutlu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da vaka sayıları hızla artsa da turizmciler umudunu kaybetmiyor. Dr. Fried & Partner'ın 'Satış Ortamı Endeksi'ne göre seyahat acentelerinin 3'te 2'si satışların yeniden artmasını bekliyor. Mevcut durumunda ise kimse doğru düzgün satış yapamıyor.

Hala 2019’un yüzde 56 gerisinde

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre artan vaka sayıları, yaklaşan karantinalar ve kafa karıştıran güvenlik kuralları nedeniyle seyahat endüstrisi nefesini tutmuş durumda. Bununla birlikte, rezervasyonlar son dakika olsa da, 2021 yaz sezonu için iyi bir başlangıç yapıldı. Buna rağmen Travel Data & Analytics'in (TDA) verilerine göre satışlar korona öncesi dönemin yüzde 56 gerisinde.

Tur operatörleri 2022 programını erken açıkladı

Yeni başlayan kış sezonu için de işler pek parlak görünmüyor. Kanarya Adalarına yüksek ilgi ve kruvaziyer gezileri başlamış olsa da, talep arzu edilenin altında. Komşu ülke Avusturya'daki yüksek vaka sayıları nedeniyle kış sezonunun tehlikeye girmesi de muhtemel. Beklenti, 2022 yaz sezonunun "normal bir turizm sezonu" olması yönünde. Tur operatörleri programlarını erken açıkladı. Hatta kruvaziyer şirketlerinin 2024 programı bile belli. Seyahat acenteleri ise gelece yönelik olumlu bir beklenti içinde.

Çoğunluk satışların artacağı görüşünde

Dr. Fried & Partner'ın 'Satış Ortamı Endeksi araştırmasına katılan seyahat acentelerin 3'te 2'si önümüzdeki 6 ay içinde satışların artmasını bekliyor. Geçtiğimiz ay bu oran yüzde 58'di.

Yakın gelecekte gelirlerinin artacağını düşünenlerin oranı yüzde 50 civarında. Sadece yüzde 14'lük kesim gelirlerin daha da düşeceği kanaatinde. Katılımcıların yüzde 68'i geçtiğimiz aylarda satışların arttığını söylerken, "Şu anda satışlar iyi" diyenlerin oranı ise yalnızca yüzde 10. Netice itibariyle katılımcıların yüzde 57'si mevcut durumdan memnun.



Bu Haber 24.11.2021 - 14:04:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.