Alman turizmciler 2024 için iyimser ama temkinli

Alman turizmciler 2024 için iyimser ama temkinli

Almanya turizm pazarında faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve tur operatörleri 2024 sezonu için iyimser ancak temkinli.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'da 400 katılımcı ile yapılan araştırmaya göre, katılımcıların çoğu 2024'te iyi bir turizm sezonu yaşanacağını düşünüyor. Ancak yükselen fiyatların etkisine ilişkin endişeler de artıyor.

Seyahat acentesi çalışanlarının ve girişimcilerinin yüzde 62'si gelecek sezona ilişkin olumlu beklenti içinde olduğunu belirtirken, tur operatörleri ile çalışan acentelerin ise yüzde 66'sı iyimser olduğunu ifade ediyor.

Katılımcıların pek çoğu gelecek yıl da güçlü bir tatil talebi olacağını söylerken, artan yaşam maliyetleri, yükselen tatil fiyatları ve zayıf ekonomi nedeniyle pek çok insanın kararsız olduğuna dikkat çekiliyor.

Araştırmaya katılan seyahat acenteleri özellikle ailelerin fiyat artışından olumsuz etkilenmesinden endişe ediyor. Bir acenteci, "İki çocuklu bir ailenin 14 günlük yaz tatilinin 7-8 bin euro olması kabul edilemez." diyor.

Almanya'da seyahat acentesi profesyonellerinin yüzde 60'ı ve çalışanların ve tur operatörü yöneticilerinin yüzde 53'ü gelecek yılın en önemli konularından birinin artan fiyatlar olacağına dikkat çekiyor.



Bu Haber 14.12.2023 - 08:12:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.