Alman turistler 'vicdanen' rahat değil

Alman turistler 'vicdanen' rahat değil

Reiseanalyse tarafından yapılan pazar araştırmasına göre Almanlar, 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da tatile çıkmaya devam edecek. Talebin, ne Thomas Cook'un iflasından, ne de uçakların çevresel zararlarına ilişkin tartışmalardan etkilendiği belirtilirken, uçakların çevreye olumsuz etkilerinden dolayı Alman turistlerin yüzde 73'ünün vicdanen rahatsız olduğu notu düşüldü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Araştırmaya katılanların yüzde 60'ı, 2020'de tatil için biraz daha fazla zamana ve paraya sahip olduğunu belirtti. Finansal durumu istikrarlı seyreden Almanların yüzde 78'inin tatil planı yapmaya başladığı ifade edilirken, Thomas Cook iflasının talep üzerinde herhangi bir etkisine ise rastlanmadığı kaydedildi.

Çoğunluk favori destinasyonuna sadık kalacak

Araştırmada, ''Almanların 2020'de favori tatil bölgelerine sadık kalmaları beklenirken, yüzde 42'lik kesim bu yıl yeni yerlere seyahat etmeyi planlıyor. Tatilini Almanya'da yapmayı planlayanların sayısı 2 puan artarak yüzde 30' ulaştı. Yurt dışındaki en favori ülkeler ise İspanya, İtalya, Türkiye, Avusturya, Hırvatistan ve Yunanistan. Deniz tatili, şehir gezileri, wellnes ve kruvaziyer talebi ise stabil seyrediyor.'' ifadeleri kullanıldı.

Yüzde 73'ünün vicdanı rahat değil

Ancak araştırmaya katılanların yüzde 73'ü, uçakların çevreye verdiği tahribat nedeniyle bu yıl uçma konusunda vicdanının rahat olmadığını ifade ediyor. Reiseanalyse analistleri ise, 'vicdani rahatsızlık' nedeniyle uçakla tatil seyahatlerinde keskin bir düşüş beklenmediğine dikkat çekti.

2020'de 71 milyon Alman'ın seyahate çıkması bekleniyor

Reiseanalyse'ın değerlendirmesine göre, 2019'daki istikrarlı dönemin ardından, 2020 için de görünüm pozitif. Bu yıl yüzde 1 artışla toplam 71 milyon Almanın tatile çıkacağı ve bu tatilcilerin yapacağı harcamanın yüzde 3 atarak 73 milyar euroya ulaşacağı öngörülüyor.



Bu Haber 16.01.2020 - 10:32:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.