Alman tur operatörü Türkiye satışlarını neden durdurdu?

Alman tur operatörü Türkiye satışlarını neden durdurdu?
Alltours tarafından yapılan açıklamada, Sky Airlines'ın operasyonlarını durdurmasının Türkiye'ye yönelik uçuşlarda ciddi sorunlar yaratacağı belirtildi. Şirket, Türkiye'ye dönük 400 bin koltuğun eksik olduğunu kaydederek, Türkiye satışlarını bir süre durdurduğunu açıkladı.

 
Alltours tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
 
"Sky Havayollar'nın dün açıkladığı operasyonları durdurma kararı, bu yaz Türkiye'ye yönelik uçuşlar konusunda büyük etkiler yaratacak.
 
Birdenbire ortadan kaldırılan bu bağlantıdan dolayı Alman piyasası için 400 bin koltuk eksik olacak. Birdenbire azalan arzın karşısında hiç azalmayan, hatta artmaya devam eden bir Türkiye talebi mevcut. O yüzden bu yıl için Türkiye yaz tatili için son dakika teklifleri olmayacak herhalde."
 
Sky Havayolları dün operasyonlarını finansman problemlerinden dolayı durduracağını açıklamıştı. alltours, Sky Havayolları'nın bu yaz için yaklaşık 400 binlik bir kapasite planladığını tahmin ediyor. Bu koltukların neredeyse hepsi, Almanya'dan Antalya'ya tatile uçmak isteyen Almanlar için öngörülmüştü.
 
Sky Havayolları'nın operasyonlarını iptal etmesiyle birlikte bu kapasite birdenbire yok oldu. Alltours sahibi Willi Verhuven, bu yıl Antalya ve çevresine gidip tatil yapmayı planlayan, fakat henüz rezervasyon yapmamış olan Alman tatilcilerin zor durumda kalabileceğini ifade etti. 
 
Bu durum karşısında alltours, önümüzdeki günlerde Türkiye dönük yeni yaz rezervasyonu kabul etmemeye karar verdi. Bunun nedeni ise ilk önce daha önce Sky Havayolları ile Türkiye tatili rezervasyonları yapmış olan misafirler için yeni bağlantı bulunup organize edilmesi olarak açıklandı.
 
Alltours buna paralel olarak yeni carter seferi kapasiteleri yaratmaya çalışarak, planlanan ölçüde Türkiye tatili sunabilmeyi sağlayacak. Verhuven, "Bu yıl muntazam bir Türkiye talebimiz var ve bunu rezervasyonların arttırılması için elinden geleni yapacağız" diyor ve Türkiye'de tatil yapmak isteyen tatilcilere bir an önce rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyor. Geç kalanların iyi uçuş ve uygun fiyatlı otel bulmakta zorluk çekebileceklerine dikkati çeken Verhuven, "Bu yaz Türkiye için son dakika teklifi beklemek isteyenler, fiyat konusunda da çok kötü sürprizler yaşayabilir" dedi. (Tourexpi)


Bu Haber 05.06.2013 - 17:12:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.