Almanya: Dev operatörler tedirgin, o yüzde 13 büyüdü

Almanya: Dev operatörler tedirgin, o yüzde 13 büyüdü

Almanya'nın 4'üncü büyük tur operatörü FTI, pazardaki durgunluğa ve büyük tur operatörlerinin düşük talep açıklamalarına rağmen, gelirlerini yüzde 12-13 arttırdığını açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya seyahat pazarında zayıf yaz rezervasyonları haberleri gelirken, bu ülkenin önde gelen tur operatörlerinde FTI gelirlerini yüzde 12-13 arttırdığını açıkladı. Şirketin satış müdürü Ralph Schiller gelirlerin yanı sıra, yolcu sayısında da tek haneli büyüme kaydedildiğini söyledi. FTI'ın bu açıklaması, 2019 sezonunda en iyi ihtimalle düşük bir büyüme gerçekleştirebileceklerini söyleyen Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinin açıklamasından sonra geldi.

Büyümede en önemli rol Türkiye, Mısır ve BAE’nin

Şirketin 2019-20 kış sunumunda konuşan CEO Dietmar Gunz, ''Piyasadaki durgunluğun aksine, biz yükselişteyiz. Bunda Türkiye, Mısır ve BAE gibi yüksek volüm yaptığımız destinasyonlara dönük yüksek talep temel ol oynadı. Ayrıca Küba ve Gambia destinasyonlarına da talep yüksek'' diye konuştu.

Ailelerden yoğun talep var

İnişli-çıkışlı erken rezervasyon döneminin ardından FTI'ın iyi bir son dakika talebi olduğunu ifade eden Gunz, ''Sadece gençlerden ve genç çiftlerden değil, ailelerden de yüksek talep geldi. Aileler kendiliğinden yoğun bir tatil alım sürecine girdi.'' dedi.

Tatilciye daha geniş yelpazede seçenek sunacak

Münih merkezli tur operatörü FTI, 2019-20 kış sezonunda tatilciye daha geniş bir yelpazede seçenek sunmak için esnekliği ve bireyselliği merkeze alacak. Şirketin tatil broşürleri yeniden dizayn edildi ve daha fazla arka plan bilgisi ile tatilci yorumlarına yer verildi. Broşürde ayrıca, fiyat bilgisi detaylı olarak yer aldı.

Kışın Antalya’ya haftanın 7 günü uçacak

Dietmar Gunz, TL'deki değer kaybı nedeniyle Türkiye tatilinin hala ucuz olduğunu belirterek, fiyatların ise genel olarak stabil olduğuna işaret etti. Türkiye ve BAE kapasitelerini arttırdıklarını kaydeden Dietmar Gunz, kış sezonunda Antalya'ya haftanın 7 günü uçacaklarını açıkladı.



Bu Haber 10.07.2019 - 15:03:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Erman Keskin 11.07.2019 - 09:06

    FTI grubu son birkaç yıldır otelcilikte hızlı ve kontrolsüz bir büyüme içerisinde. TR deki 2 adet yıldız oteli hariç diğerlerinin tamamı zarar yazan oteller. Otel grubu yönetimindeki hızlı sirkulasyonda kontrolsuzlugun bir teyidi. Diğer ülkelerdeki otel faaliyetlerininde aynı şekilde olduğu görüluyor. Tokezlemeleri sektör için agir darbe olur. Grupla ıs yapan otellerin temkinli olmasında fayda var. Nice yıkım görmüş bir sektörün emektarı olarak uyarma vazifemizi yapmış olalım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.