Alman tur operatörlerinden Rusya-Ukrayna değerlendirmesi

Alman tur operatörlerinden Rusya-Ukrayna değerlendirmesi

Ukrayna ve Rusya’ya tur düzenleyen Alman tur operatörleri arasında endişe, belirsizlik ve korku hakim.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Ukrayna ve Rusya’ya tur düzenleyen Alman tur operatörleri arasında endişe, belirsizlik ve korku hakim olurken bazı operatörler Rusya turlarını iptal etme kararı aldı.

 “Rusya'nın operasyonu büyük bir felaket”

Berlin merkezli Ukrayna Uzmanı Dreizackreisen, şehir molalarından aktif doğa ve etkinlik turlarına, dil ve hediyelik eşya turlarına kadar çok çeşitli turlar sunsa da şu anda seyahat söz konusu değil. Genel Müdür Marten Lange-Siebenthaler Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen seyahat tavsiyelerini ve diğer bilgileri takip ettiklerini söyleyerek “Kış aylarında Ukrayna’ya fazla talep olmadığı için şu anda Ukrayna'da Dreizackreisen müşterisi yok. Bu saldırının sonuçları ve boyutu henüz sadece Ukrayna için değil, Baltık ülkeleri ve Avrupa için de öngörülebilir değil. Rusya'nın operasyonu büyük bir felaket" dedi.

Schnieder Reisen durumu yakından gözlemliyor

Durumu "çok yakından" gözlemleyen Hamburg'daki Doğu Avrupa Uzmanı Schnieder Reisen. "Şu anda veya önümüzdeki haftalarda misafirimiz olmayacağı için henüz somut bir önlem almadık. Sonrasında yaklaşan turların geleceğine karar vermek için, durumun nasıl gelişeceğini beklemek ve görmek gerekiyor. Tur operatörü yerel ortaklarıyla iletişim halinde. Tabii onlar da durumu endişeyle izliyorlar.” açıklamasında bulundu.

Go East Reisen Başkanı Jochen Szech, Rus gezilere iptallerin artmasında Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği operasyondan çok pandeminin etkili olduğunu söyleyerek “Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği operasyonun ardından Rusya'ya yapılan seyahatler için iptaller şimdiden arttı. Ancak korona nedeniyle Rusya gezilerine ilgi bir süredir düşüyor. Go East'teki rezervasyonların çoğu Doğu Avrupa AB ülkeleri, Baltık Devletleri, Polonya ve Slovenya için. Şu ana kadar bu destinasyonlar için herhangi bir iptal olmadı. Şu anda Ukrayna'da Go East konuğu yok. Ancak şu anki düşüş savaşın patlak vermesinden değil, koronadan kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu.

Geleceğin, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına bağlı olduğunu söyleyen Szech, "Rusya'ya uçuşlara yaptırım uygulanacak olsaydı, bu sadece devletle hiçbir ilgisi olmayan insanları etkilerdi. Rusya'daki iş ortakları, rehberleri ve misafir aileleri hazır bekliyor ve mevcut iptaller için de anlayış gösteriyorlar. Ancak rehberler ve misafir aileler, Rusya'ya yapacağı herhangi bir turu iptal etmeyi planlamıyor.” açıklamasında bulundu.

Berge & Meer Rusya turlarını askıya aldı

Berge & Meer de Rusya'ya tur satışını da bir sonraki duyuruya kadar askıya alıyor. Tur operatörünün internet sitesinde yapılan açıklamada "Mevcut durumda Berge & Meer etik ve ahlaki nedenlerle bir sonraki duyuruya kadar Rusya turu yapmayacak." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Hauser da tüm Rusya turlarını durdurma ve rezervasyonları kabul etmeme kararı aldı.



Bu Haber 02.03.2022 - 15:08:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.