Almanya seyahat pazarında 2 milyon yolcu için dev kapışma

Almanya seyahat pazarında 2 milyon yolcu için dev kapışma
Thomas Cook'un iflası sonrası, aralarında Der Touristik, TUI, FTI, Alltours ve Schauinsland Reisen'in de bulunduğu Almanya’nın önde gelen ur operatörleri bu şirketin müşterilerini, otel kapasitelerini ve acente ağını kapmak için harekete geçti.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw, Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinin iflsa eden Thomas Cook'un müşterilerini kapmak için harekete geçtiğini yazdı. Haberde, söz konusu şirketlerin Thomas Cook'un eski otel partnerleriyle anlaşarak ek kapasiteleri garanti altına aldığı ve özel fiyatlarla müşterileri çekmeye çalıştığı kaydedildi.

Thomas Cook’un Almanya’da 2 milyon yolcusu var

Thomas Cook Almanya'nın (Thomas Cook Signiture, Neckermann, Öger, Bucher, Air Marin) ülkede toplam 2 milyon yolcusunun olduğu ve 600 bin ileri tarihli rezervasyonunun bulunduğu belirtilen haberde, iflas sırasında tatilde olan 140 bin kişinin de ülkeye geri getirildiği hatırlatıldı.

Stefanie Berk: 1 Aralık’tan itibaren...

Thomas Cook'un Almanya müdürü Stefanie Berk'in ''1 Aralık'tan itibaren yeniden çalışmaya başlayıp 1 Ocak 2020'den itibaren de misafirlere yeniden tatil sunabilmek için yoğun bir çalışma içindeyiz.'' açıklamasına yer verilen haberde, Thomas Cook GmbH'nin iflas sürecini yöneten yöneticilerin potansiyel alıcılarla müzakere halinde olduğu kaydedildi.

Alman tur operatörleri Thomas Cook’un kapasitesini ele geçiiyor

Thomas Cook - Almanya'nın geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin belirsizlik sürerken, rakipleri de harekete geçti. İflastan etkilenen müşterilere alternatif tatiller sunmaya başlayan diğer Alman tur operatörlerinin, özellikle Thomas Cook'la yoğun çalışan otellerden ek kapasite aldığı belirtildi.

TUI 500 bin ek müşteri bekliyor

TUI tarafından yapılan açıklamada, şirketin yolcu sayısının 2020'de 500 bin artmasının beklendiği ve buna paralel olarak Mayorka, Kanarya Adaları, Yunanistan ve Türkiye'deki otel kapasitesinin büyük ölçüde arttırılacağı belirtildi. Grup, hali hazırda Türkiye ve Mısır turizm bakanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. TUI'nin hava yolu şirketi TUIfly'ın, başta Leipzig olmak üzere, başlıca havalimanlarındaki kapasitesini arttıracağı öğrenildi.

Thomas Cook müşterilerini kazanmak için kampanya

Öte taraftan TUI'nin, Thomas Cook'un iflası sonrası Almanya genelindeki satış acentesi sayısını 3 haneli arttırmayı hedeflediği belirtildi. Şirket şu anda, Thomas Cook müşterilerine özel bir kampanya da başlattı. Kampanyaya göre, ön ödemesiz 699 euro üzeri tatillerde 50 euro indirim vaat edilen Thomas Cook müşterileri, eski şirketlerinin operasyona yeniden başlaması durumunda koşulsuz ve kesintisiz iadede bulunabilecek.

‘’TUI finansal olarak güçlü bir grup’’

TUI Almanya CEO'su Marek Andryszak, ''2020 yılında tatilcilere en büyük seçeneği sunacağız ve aynı zamanda otelleri desteklemeye devam edeceğiz. TUI kalitesi ve güvencesiyle tatil sunacağımız 500 bin ek misafir alacağımızı tahmin ediyoruz. Thomas Cook'un piyasadan çekilmesi acı ancak TUI, farklı iş yapısıyla Thomas Cook'un iş ortaklarının ve müşterilerinin güvenebileceği, finansal olarak güçlü bir grup.'' değerlendirmesinde bulundu.

DER Toruistik: Thomas Cook’un partnerleri ve müşterileri bize güvenebilir

Benzer bir mesaj da Almanya'nın bir diğer büyük tur operatörü DER Touristik'ten geldi. Şirketin CEO'su Sören Hartmann, ''Güçlü bir grubuz. Hava yolu şirketleri, otelciler ve müşteriler bize güvenebilirler.

Şu anda Thomas Cook'tan etkilenen müşterilere yapılan satışlarda acentelere 31 Ekim'e kadar yüzde 2 daha fazla komisyon vermeye başlayan DER Toruistik, Condor ile yapılacak Karayipler ve Hint Okyanusu turları için de cazip fiyatlar sunuyor.

Alltours: Thomas Cook otellerinindeki kapasitenin büyük bölümünü devraldık

Alltours ise Thomas Cook'un Akdeniz ve uzak mesafe destinasyonlardaki otel kapasitesinin büyük bölümünü devraldığını açıkladı. Şirketin halihazırda, Thomas Cook'un otel markaları Sentido, Casa Cook, Cook's Club ve Sunconnect otellerine 2020 sezonu için rezervasyon almaya başladığı kaydedildi. Şirketin otel tedarik müdürü Karsten Fricke, ''Bunun anlamı, tatilciler tatillerinden vazgeçmek zorunda değil.'' dedi. Alltours'un ayrıca, 15 Kasım'a kadar yapılacak rezervasyonlara ücretsiz iade ve değişim inkanı sunuyor.

Üç operatör Aldiana otellerini satışa sundu

FTI ise aralarında Iberostar, Sentido ve Sunconnect gibi Thomas Cook otellerinin de bulunduğu 300 oteli satışa sundu. Ayrıca FTI, DER ve Schauinsland Reisen, Thomas Cook'un azınlık hissesine sahip olduğu Aldiana otellerini de satışa sunmuş durumda.



Bu Haber 11.10.2019 - 09:41:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.