Alman Tatil Sigortası Fonu Türk otelcilere ‘kesik’ mi atacak?

Alman Tatil Sigortası Fonu Türk otelcilere ‘kesik’ mi atacak?
Alman Tatil Sigortası Fonu’nun Türk otelcilere gönderdiği mektup kafaları karıştırdı.

Turizm Güncel – Özel Haber 

Alman tur operatörü FTI’ın iflas başvurusunda bulunması ve şirkete geçici iflas kayyumu atanmasının ardından gözlerin çevrildiği Alman Tatil Sigortası Fonu (DRSF), otellere bir yazı göndererek bilgilendirmede bulundu. Fondan yapılan bilgilendirmede, FTI’dan paket tur veya paket turla bağlantılı hizmet almış ve halihazırda tatilde olan tüm müşterilerin ödemelerinin DRSF tarafından yapılacağı duyuruldu. 

Ancak duyuruda kafaları karıştıran bir detay var. Çünkü DRSF, sadece 4-10 Haziran arasındaki döneme ilişkin ödeme taahhüdünde bulunuyor. Ancak 4 Haziran’dan önce otele giriş yapan veya 10’undan sonra çıkış yapacak olan misafirlerin 1, 2, 3, hatta 4 günlük ödeme farklarının kim tarafından  karşılanacağı bilinmiyor. Bu nedenle Türk otelciler, Alman Tatil Sigortası Fonu’ndan bunun yanıtını almaya çalışıyor.

Turizm Güncel’in bilgisine başvurduğu turizmciler, DRSF’nin şu anda tatilde olan turistlere ilişkin yükümlülüklerin tamamını karşılamaması durumunda misafirlerle otellerin karşı karşıya gelebileceği ve ülke imajına zarar verebilecek görüntülerin ortaya çıkabileceği uyarısında bulunuyor.


Bu Haber 06.06.2024 - 09:30:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.