Alman seyahat sektörü güven kaybediyor

Alman seyahat sektörü güven kaybediyor

Almanya'da seyahat acentelerinin geleceğe dönük beklenti anlamında güven kaybı yaşadığı açıklandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman seyahat acentelerindeki iyi ruh hali temmuz ayında düşüşe geçti. Dr. Fried & Partner'ın hazırladığı satış iklimi endeksi araştırmasına göre, şu anda Almanya'da satışlar hala iyi ancak geleceği yönelik görünün olumsuz.

Artan gaz fiyatları, Ukrayna savaşı, yükselen enflasyon... Alman tüketicinin ruh halini olumsuz etkileyen, onların moralini bozan haberler artarak devam ediyor. Bu durum da seyahat acentelerinin beklentilerini etkiliyor. Alman seyahat acenteleri, gelecek konusunda artık birkaç hafta önceki kadar iyimser değiller.

Geçtiğimiz ay yüzde 75 olan 'seyahat talebi gelecek 6 ayda artacak' diyenlerin oranı bu ay yarı yarıya düşerek yüzde 37’ye indi. 'Mevcut durum iyi' diyen seyahat acentelerinin oranı ise 10 puan azalarak yüzde 55'e geriledi. ‘Mevcut durum tatmin edici’ diyenlerin oranı yüzde 40, 'gerçekten çok kötü' diyenlerin oranı ise yüzde 8 olarak ölçüldü.



Bu Haber 22.07.2022 - 15:46:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Türkiye'de Durum Nasıl?

    Cengiz 22.07.2022 - 04:19

    Türk Seyahat Acentaları'na biri mikrofonu uzatsa sonuç daha vahim çıkar. Otel ve Biletlemede bir kaç holding internet üzerinden almış başını gidiyor. Turizm Bakanlığı pazar yerleri için özel kanun çıkartıyor turizm yapamazlar diye, ama dinleyen yok, büyük bir holdinge bağlı şirket her yerden bilet reklamı yapıyor. Ülkenin kamu malı olan THY tatil işine giriyor, acentalara rakip olup, düşük fiyattan uçaklı otel paketi yapıyor. Oteller sitelerinde transfer hizmeti veriyor, Pegasus THY bileti acentadan ucuza satıyor. Oteller çağrı merkezlerini kiraya verip, acenta kontratlarının altında fiyata oda satıyor. Hac umre desen 1000 tane ayrı sorun var... Batık turizm internet markaları, halkı acentayı dolandırıp domainini sanki bir şey olmamış gibi başka bir gruba satıp tekrar zengin oluyor. Batık dolandırıcı markayı alan firmada yüzsüzce siteyi tekrar canlı yayına alıp kirlenmiş markayla acenta fiyatlarını delebiliyor... Hadi buyrun bu ortamda Seyahat Acentalığı yapın bu ülkede. Tursab başkanına da selamlar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.