'Alman acenteler kendileri korkarken Türkiye tatilini nasıl satacak?'

'Alman acenteler kendileri korkarken Türkiye tatilini nasıl satacak?'
Alman tur operatörleri, İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı sonrası Türkiye’ye dönük rezervasyon iptallerinin arttığını açıkladı. Operatörler, İstanbul’a dönük rezervasyonu bulunan müşterilere ücretsiz iptal ve değişim hakkı tanırken, Türkiye’nin tatil bölgelerinin güvenli olduğu yönünde güvence veriyor. Öte yandan, Alman'daki seyahat acentelerinin iş birliği kuruluşlarından Schemetterling Reisen'ın İzmir Özdere'de gerçekleştirmeyi planladığı genel kurulunu iptal etmesi Alman seyahat sektöründe büyük tepki topladı. Karara tepki gösterenler, ''Türkiye'ye gitmekten korkan Alman acenteler, destinasyonu nasıl satacak?' eleştirisini yaptı.


TurizmGüncel

Alman seyahat dergisi fvw’ye açıklamalarda bulunan Alman seyahat uzmanları, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının zaten düşüşte olan Türkiye’ye dönük talebi daha da kötü etkileyeceği görüşünde birleşiyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de bulunan vatandaşlarına kalabalık alanlardan ve turistik yerlerden uzak durmaları uyarısında bulunurken, Alman tur operatörleri de Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda ücretsiz iptal ve değişim hakkı sunuyor.

'EGE VE AKDENİZ'DE HİÇBİR PROBLEM YOK'
 
Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Alman Hükümeti’nin güvenlik uyarıları neticesinde İstanbul’a dönük şehir seyahati satın alan müşterilerine artık tatillerinin programlandığı şekilde gerçekleştirileceği garantisini veremediklerini ifade etti. Göktaş-Rosati, ‘’Bu sebeple 31 Mart tarihine kadar İstanbul seyahati satın almış müşterilerimize ücretsiz iptal ve değişiklik hakkı sunuyoruz.’’ dedi. Rosati-Göktaş, müşterilerinin yoğunlukla tercih ettiği Ege ve Akdeniz sahil destinasyonlarında ise hiçbir güvenlik sorunu olmadığının altını ısrarla çizdi. 
 
Aynı şekilde, TUI 31 Mart tarihine kadar İstanbul seyahati almış müşterilerine; Der Touristik ise 30 Nisan tarihine kadar  seyahat satın almış olan müşterilerine iptal ve değişiklik hakkı tanıyor.

STUDIOUS 'YAPACAK BİR ŞEY KALMADI' DİYEREK İPTAL ETTİ, GEBECO'DA DEĞİŞİKLİK YOK
 
Öte yandan, kültürel tur spesiyalisti Studiosus, saldırılara İstanbul’a dönük 4 turunu iptal ederek tepki verdi.  Studiosus Yöneticisi Hans-Dieter Lohneis, iptal gerekçelerini ‘’Dışişleri Bakanlığı’nın uyarısı sonrası, İstanbul’a gitmeyi planlayan turistlerin yapacağı bir aktivite kalmamış durumda.’’ şeklinde açıkladı. Lohneis, ‘’Türkiye’ye dönük seyahat satın almış müşterilerimiz, 4 hafta öncesine kadar hiçbir gerekçe göstermeden seyahatlerini değiştirme hakkına sahipler.’’ şeklinde konuştu.
 
Bir diğer kültürel tur spesiyalisti Gebeco ise, nisan ayında gerçekleştirmeyi planladığı İstanbul turunda değişikliğe gitmiş değil. Şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Rehberlerimiz ve İstanbul’daki partnerlerimiz tur sırasında ekstra özen göstermek ve büyük kalabalıklardan kaçınmak konusunda daha hassas olacaktır’’ denildi.

EN RADİKAL TEPKİ SCHMETTERLING'DEN: TÜRKİYE'DEKİ GENEL KURUL İPTAL
 
Öte yandan, en radikal tepki Almanya’daki seyahat acenteleri iş birliği kuruluşlarından Schmetterling Reisen’dan geldi. Schmetterling, 21-24 Nisan tarihleri arasında Kuşadası’nda yapacağı yıllık olağan genel kurulunu güvenlik gerekçesiyle iptal etti. Schmitterling tarafından yapılan açıklamada, üyelerinden güvenlik gerekçesiyle pek çok şikayet aldıkları, iptal kararı alınana kadar, zaten 600 katılımcıdan 100’ünün konferansa katılmaktan vazgeçtiği ifade edildi.  
 
Schmetterling tarafından katılımcılara gönderilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
 
‘’Katılımcılarımızın tepkileri, bizi konferansı Türkiye’de gerçekleştirme kararımızı sorgulamaya itti. Önümüzdeki 5 haftada yaşanacak gelişmeleri önceden kestirmek mümkün olmadığından, böyle bir kararı üzülerek almak zorunda kaldık.’’

'TÜRKİYE'YE GİTMEKTEN KORKAN SEYAHAT ACENTELERİ DESTİNASYONU NASIL SATACAK?'
 
Konferansın iptal edilmesi, Alman seyahat sektöründe büyük tartışmalara yol açtı. Fvw’nin sitesi üzerinden düzenlenen online ankete katılanların yüzde 59’u, kararın Türk turizm sektörüne çok kötü bir mesaj gönderdiğini ifade ederken; katılımcıların yüzde 41’i ise kararın arkasında yatan endişeyi anladıklarını söyledi. Kararı yanlış bulanlar, bu kararın Alman seyahat acentelerinin Türkiye’ye gitmekten korktuğunun göstergesi olduğunu, bu sebeple artık destinasyona dönük seyahatleri satmanın neredeyse imkansız olduğu eleştirisinde bulundu. Destekleyenler ise, şu anki şartlar altında bunun en doğru karar olduğunu iddia etti.
 



Bu Haber 24.03.2016 - 09:30:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.