Korona krizini devlet yardımı almadan aşacak

Korona krizini devlet yardımı almadan aşacak

Almanya'nın önde gelen tur operatörlerinde Alltours'un CEO'su Willi Verhuven, korona krizini devlet yardımı almadan aşmayı hedeflediklerini açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Korona krizi nedeniyle TUI ve FTI gibi dev şirketler devlet yardımı alırken, Alltours süreci devletten herhangi bir yardım almadan atlatmayı planlıyor. ''Vahşi zamanlardan geçiyoruz'' diyen Almanya'nın dödüncü büyük seyahat grubu Alttours'un CEO'su Willi Verhuven, şirketinin korona döneminde Avrupa'da finansal olarak en iyi konumlanan tur operatörü olduğunu söyledi. Verhuven, ''Devlet desteğine ihtiyaç duymayan tek büyük tur operatörüyüz.'' dedi.

''Krizden güçlenerek çıkacağız''

Alltours'un 2019 yılında 1,7 milyon taşıdığını ve 1 milyar 450 milyon euro ciro elde ettiğini kaydeden Willi Verhuven, şirketin karının ise yüzde 15 arttığına dikkat çekti. Verhuven, uzun yıllar yatırım yapan şirketin yüzde 60 öz-sermayeye sahip olduğunu ve ödemek zorunda oldukları bir borcun da bulunmadığına dikkat çekti.

Bu nedenle Alltours'un krizden güçlenerek çıkacağına inanan Verhuven, maliyetleri gözden geçirmeye başladıklarını ancak hiç kimseyi işten çıkarmayacaklarını duyurdu.

Kupon uygulamasına girmedi, müşteriye parasını ödedi

Alltours'un iade yerine seyahat kuponu verme uygulamasına da katılmadığını ifade eden Willi Verhuven, ''Bunun. yeribe misafirlere iptal iadesi yaptık. İlk iptal ödemelerini nisan başında gerçekleştirdik. Bunun anlamı şu: Paskalya için rezervasyon yapan misafirler paralarını geri aldı.’’ dedi.

''Mısır ve Tunus konusunda umutlu değilim''

Alltours'un en güçlü olduğu destinasyonların Kanarya ve Balear adaları ile Girit olduğunu kaydeden Verhuven, bu bölgelerde 34 Allsun otel işlettiklerini ifade etti. ''Destinasyonlar şu anda iyi gidiyor. Bu yaz ve gelecek yıl daha da iyi olacak.'' değerlendirmesinde bulunan Verhuven, Mısır ve Tunus konusunda ise pek umutlu olmadığını söyledi.



Bu Haber 12.08.2020 - 12:14:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.