Türk otelciler Avrupa’ya örnek olabilecek know-how’a sahip

Türk otelciler Avrupa’ya örnek olabilecek know-how’a sahip

Türk otelcilerin Avrupa’ya örnek olabilecek know-how’a sahip olduğunu belirten Alser Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Serim, Avrupa emlak piyasasında yaşanan gelişmelerden Türk otelcilerin faydalanması gerektiğini söyledi.


Avrupa’da hizmet kalitesi aynı oranda yükselmiyor

Alser Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Serim,  düzenli büyüme gözlenen Avrupa konaklama sektöründe hizmet kalitesinin aynı oranda yükselmediğini söyledi.Türk otelcilerin Avrupa:’ya örnek olabilecek know-how’a sahip olduğunu kaydeden Serim, 2018 yılında konaklama gelirlerinin Porto’da yüzde 10; Amsterdam, Prag ve Lizbon’da yüzde 7; Milan ve Paris’te yüzde 4; Cenevre ve Roma’da yüzde 2; Berlin ve Londra’da yüzde 1 büyüdüğünü ifade etti.

Konaklama sektörünün 2019 yılında ise Porto’nun yüzde 5, Frankfurt’ta yüzde 4 büyüyeceğini kaydeden Ali Serim, Brexit gündemine rağmen Londra’daki büyümenin 2019 yılında yüzde 2, 2020 yılında ise yüzde 5 civarında büyüyeceğini söyledi.

Avrupa’da otel yatırımı için fırsat arıyoruz

Önümüzdeki yıllarda sırasıyla Cenevre, Paris, Zürih ve Londrnın en pahalı oda fiyatlarına sahip şehirler olmaya devam edeceğini ifade eden Serim, “Bu şehirlerde geliştirilebilecek çok sayıda satılık eski bina var. Buralarda neler yapabileceğimizi araştırıyoruz. Alser Holding olarak yatırımcı ve ortaklarımızla birlikte Avrupa’da otel yatırımı yapmak için fırsat arıyoruz” dedi.

Ali Serim açıklamasının devamında şunları söyledi:

19 binayı inceledik

“Yatırımcılarımızla beraber İstanbul başta olmak üzere Avrupa’nın başlıca şehirlerinde anıt niteliğindeki tarihi binaların butik otellere dönüştürülmesi için arayış içindeyiz. Bugüne kadar İstanbul dahil Avrupa şehirlerinden 19 adet potansiyel binayı otel olarak geliştirmek için inceledik. Konseptimiz tarihin korunması, mimari anıt niteliğindeki binaların ulaşılabilir oda fiyatlarıyla otel olarak fonksiyonlandırarak yaşamasının sağlanması ve bunları yaparken de yatırımcımıza tatminkar geri dönüş olarak ifade edilebilecek kazançların orta vadede sağlanmasıdır. Diliyorum bizim öncülük edeceğimiz bu akıma ülkemizde otelcilik yatırımı konusunda deneyimi olan birçok başka grup da iştirak edecektir. Elimizdeki restorasyon ve otel işletme birikimini birleştirerek kıymetlendirmek zorundayız.

"Dünya eskiye ve tarihi hikayesi olan konseptlere daha fazla değer atfedilen, seyahat eden insanların daha eğitimli ve talepkâr olduğu ve sıradanlıktan uzaklaşan bir müşteri kitlesinin trendleri belirlediği bir yere doğru gidiyor.

Cazip fiyatlar İstanbul’a bir şans vermeye başlıyor 

Uzun seneler emlak fiyatlarının Türkiye’de fizibiliteleri olumsuz etkilemesinden kaynaklanan bir durgunluk bu alana hâkimdi ama durumun değişme imkânı belirdi. Son bir sene zarfında emlak fiyatlarının geçmiş senelere nazaran cazip olması İstanbul’a bir şans vermeye başlıyor. Avrupa’da da çok makul ve fizibiliteleri destekleyen mertebelerde fiyatlandırılmış satılık eski binalar olması şevkimizi kırbaçlıyor. 2018 yılında Avrupa’da Otel Endüstrisinde 18,6 miyar Euro değerinde 655 adet bina el değiştirdi.



Bu Haber 17.08.2019 - 08:47:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet Hari 18.08.2019 - 05:35

    Aman Turkiye de kalin , avrupaya gider orayi da bodrum marmarise cevirirsiniz..rusvetl imar planları artar , yolsuzluk bilmeyen avrupaliyi da bozarsınız..sonra bodrumdaki İstanbul daki gibi beton dersayi cıkar

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.