Ali Onaran: Türk vatandaşlarının seyahat hakkı kısıtlanıyor

Ali Onaran: Türk vatandaşlarının seyahat hakkı kısıtlanıyor

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yurt dışı seyahati harcamalarında kredi kartlarına taksit sınırı getirilmesine tepki gösterdi.


Turizm Güncel

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda kredi kartlarına taksit uygulanmamasına karar verdi.

Konuyla ilgili olarak Turizm Güncel’e değerlendirme yapan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran “Alınan kararla Türk vatandaşlarının seyahat etme hakkınını kısıtlandığını düşünüyorum. Çünkü seyahat bir hak. Türkiye gibi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen bir ülkede ‘yurt dışı seyahat harcamasına taksit yapamazsınız’ denmesini doğru bumuyoruz. Taksitlendirmeyi 25 sene önce senet ile yapardık. Şimdi ‘Acaba oraya doğru mu gidiyoruz?’ diye düşünüyorum." diye konuştu.

Onaran, kredi kartına taksit sınırlaması getirilmesinin yurt dışı seyahatlerini nasıl etkileyeceği ile ilgili soruya “Etkisinin çok yüksek olacağını düşünmüyorum ama yine de etkileyecektir. Kredi kartına uygulanan taksit insanların tatillerini daha rahat planlamasını sağlıyor, tatillerini kolaylaştırıyordu.” yanıtını verdi.

Onaran taksit yerine ne tür çözümler hayata geçirilebileceği konusunda ise "Daha önce belli dönemlerde uyguladığımız bireysel krediler vardı. Bu tip krediler yine uygulanabilir ama kredi kartı elbette çok büyük kolaylıktı.” dedi.



Bu Haber 01.08.2023 - 09:36:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.