Ali Nahit Bozatlı'ya fahri konsolosluk unvanı

Ali Nahit Bozatlı'ya fahri konsolosluk unvanı
Türkiye’nin Afrika ile ilişkilerinde baş aktör konumunda olan Kenya’nın İzmir Fahri Konsolosluğu’na, Bozatlı International Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nahit Bozatlı getirildi.


Turizm, otel işletmeciliği, proje geliştirme, inşaat, el halıları imalat ve ticareti, uluslararası mal ve hizmet tedariki, organik tarım yatırımları alanında 28 yıllık tecrübesiyle yurt içinde ve yurt 
dışında Kuzey Amerika’dan Orta Asya’ya faaliyet gösteren Bozatlı International’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nahit Bozatlı, aynı zamanda TOBB bünyesindeki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-Kenya İş Konseyi başkanlığını da 2010 yılından bu yana sürdürüyor.
 
Dr. Ali Nahit Bozatlı, üstlendiği Kenya Fahri Konsolosluk göreviyle ilgili şunları söyledi: “Kenya ile özellikle 2008 yılından itibaren ekonomik ve siyasi ilişkiler anlamında önemli gelişmeler 
 kaydettik. 200 milyon dolara yakın ticaret hacmimiz var. İki ülke arasında uluslararası ve bölgesel konularda çeşitli işbirlikleri yürütülmektedir. Türkiye’nin Afrika’ya açılım politikaları kapsamında Kenya baş aktör konumundadır diyebiliriz. Üç yıldır Türk-Kenya İş Konseyi başkanlığını yürütüyorum. Ülkemizle Kenya arasındaki ilişkilerin gelişmesi bağlamında önemli bir görev olan fahri konsolosluk unvanını almaktan mutluluk ve onur duydum.”
 


Bu Haber 22.11.2013 - 10:07:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.