''Almanya'nın bunu dikkate alarak karar vereceğinden eminim''

''Almanya'nın bunu dikkate alarak karar vereceğinden eminim''
Önceliği Avrupa-içi turizm koridoruna veren ve bu çerçevede AB üyesi turizm ülkeleriyle toplantıla yapan Almanya'nın, Türkiye'ye dönük seyahat yasağını kaldırıp kaldırmayacağı hala belirsiz.

Türkiye'nin ikinci büyük turizm pazarı Almanya'dan Türkiye'ye dönük seyahat uyarısının kaldırılıp kaldırılmayacağı belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye’nin korona salgınını göz önünde bulundurarak titizlikle turizme yönelik açılım hazırladığını ve Alman hükümetinin bunu dikkate alarak karar vereceğinden emin olduklarını söyledi.

''Turistler Türkiye'ye ayak basar basmaz test yapılacak''

DW Türkçe'den Alman haber ajansı dpa’ya konuşan Aydın, pek çok ülke ile karşılaştırıldığında Türkiye’nin COVID-19 krizini başarıyla atlatmayı başardığını söyledi ve bazı AB üyesi ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin durumunun çok daha iyi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin turizmle ilgili açılımını çok erken zamanda netliğe kavuşturduğunu hatırlatan Aydın, bu nedenle Alman hükümetinin Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmama ihtimalini düşük gördüğünü de sözlerine ekledi. Aydın, Türkiye’nin iç uçuşlara Haziran başı, uluslararası uçuşlara da Haziran ayı ortasından itibaren kademeli başlayacağını kaydetti. Uluslararası uçuşlarla birlikte karantina tedbirlerinin de kalkacağına işaret eden Berlin Büyükelçisi Aydın, onun yerine turistlerin Türkiye’ye ayak basar basmaz test edileceğinin altını çizdi.

Almanya somut açıklama yapmaktan kaçınıyor

Alman hükümeti, turizm ve seyahat konusunda iki ülke arasında diplomasinin sürdüğünü belirtse de Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kalkıp kalkmayacağına dair somut açıklama yapmaya yanaşmıyor. Mayıs ayı başında DW Türkçe’ye açıklamada bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı, ülkelere yönelik değerlendirmelerin haftalık yapıldığına işaret edip, Türkiye’ye ilişkin açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) de DW Türkçe’ye verdiği demeçte, Alman hükümetinin genel seyahat uyarısını kaldırmasının ve tekrar ülkelere özel uyarılara geçmesinin gerekli olduğunu kaydetti. Ancak tek tek ülkelere yönelik seyahat değerlendirmeleriyle turizm sektörüne bir gelecek perspektifi sunulabileceği belirtildi.

Yazın sonuna doğru umut var

Bild gazetesi de Türkiye’de yaz tatilinin mümkün olup olmadığını ele aldığı haberinde, Alman tur operatörü TUI Sözcüsü Anja Braun’un açıklamalarına yer verdi. Anja Braun, "Türkiye’ye yaz sezonunda seyahatlerin gerçekleşeceğinden yola çıkıyoruz. Ağırlık yaz sonuna doğru kayacak. Bu hatta Türkiye’nin en güzel zamanı" ifadesini kullandı.



Bu Haber 26.05.2020 - 08:32:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakan Kılıç 27.05.2020 - 02:08

    Berlin büyük elçisi ne diye açıklamada bulunuyor ki .. kendi işine baksın turizm bakanlığı dış işleri bakanlığı sağlık bakanlığı açıklama yapsın Almanyayla dialog önemli bu süreçte almanya avrupa birliğini düşündüğü için Türkiye ye kapısını açmıyor korana bahane çünkü almanlar 7 lira eden 1 euroyla 7 kat daha iyi tatil yapacaklar Türkiye de ispanya italya ingilterede para harcasın turistler istiyor paranın avrupada kalmasını tüketimin ve üretimin avrupabirliğinde kalmasını istiyor .. kısacası avrupa birliği kalkındırma projesi bu turizm falan değil ayrıca insan haklarına aykırı bi durum bu .. temmuza kaldık anlaşılan ...

  • BURAK ÇORUMLUOĞLU 26.05.2020 - 08:53

    ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA. BERLİN BÜYÜKELÇİSİ BU KARARI NE SIFATLA ALMIŞ MERAK ETTİM. TÜRK HÜKÜMETİNİN AÇIKLANMIŞ BİR KARARI YOK İKEN VE ORTADA BELİRSİZ BİR SÜREÇ DEVAM EDERKEN NE KADAR GEREKSİZ BİR AÇIKLAMA. TEST ÇOK MU KOLAY Kİ AYAK BASAR BASMAZ YAPACAKSIN BE KARDEŞİM. HA SENİN İÇİN TEST ATEŞ ÖLÇMEK İSE O ZAMAN HAKLISIN. BENCE DE YAP. AMA ORTALIĞI MANÜPLE ETMEYİN. BIRAKIN İŞİ BİLENLER AÇIKLASIN. SİZ DE İŞİNİZİ YAPIN. BERLİN ELÇİSİNİN İŞİ ALMANYA'DAN GELEN TURİST İLE NE ALAKASI VAR. SEN OTUR ALMANYA'YA GİDEN TÜRK VATANDAŞLARININ DURUMUNU DÜŞÜN. ORADA NE OLACAK SEN ONU ÇALIŞ. EĞER AÇIKLAMA YAPACAKSAN ORADA NE UYGULAMA VAR ONU SÖYLE.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.