Ali Bilir gezdiği 30 ülkeyi kitaplaştırdı

Ali Bilir gezdiği 30 ülkeyi kitaplaştırdı

Bilir Turizm’in kurucusu ve TÜRSAB yönetim kurulu üyesi Ali Bilir, 30 ülkeye yaptığı gezileri ‘Geziyorum’ ismiyle kitaplaştırdı. 


Gezdiği 30 ülkeyi ‘’Başka Yerler Farklı Mekanlar GEZİYORUM’’ ismiyle kitaplaştıran Ali Bilir, gezdiği ülkelerin yaşam biçimlerini, tarihi ve kültürel hazinelerini, örf ve adetlerini, mekanlarını, karşılaştığı bazı insanların kısa hayat hikayelerini ve anılarını kitabına aktardı.

Yalın ve akıcı bir dille kaleme alınan kitap renkli fotoğraflarla da desteklendi. Ali Bilir, kitabının sadece bir gezi kitabı değil, aynı zamanda gelecek kuşaklar için rehber olma özelliği taşıdığını belirtiyor. 

Ziyaret ettiği farklı kültürleri, farklı coğrafyaları kendine has anlatım üslubuyla okurların beğenisine sunan Bilir

 Daha önce çıkardığı 2 kitabından farklı bir tarz ve üslupla yazdığı bu yeni kitapta, sokaklarında dolaşarak tanıklık ettiği, her biri kendine has bir kültüre, dokuya sahip farklı ülkeleri kendi gözlemleri üzerinden yorumlayarak anlatıyor. 

BC41C765-664E-4AB2-89A7-4D4D84CFC70F

Kitabın arka kapak yazısı

Gezmek, mekânlar ve kültürler tanımak kadar insanının ufkunu genişleten az şey vardır hayatta. Gezilerinize bir de ziyaret ettiğiniz şehirlerin tarihi ve kültürel zenginliklerine vakıf biri eşlik ediyorsa bu seyahatlerin size katacakları daha anlamlı hale gelir. 

Türkiye Gezginler Kulübü üyesi Ali Bilir, Başka Yerler Farklı Mekânlar Geziyorum kitabıyla sizleri yepyeni coğrafyalara uyanmaya davet ediyor.

Senelerce diyar diyar, ülke ülke dolaştım. Çok memleketler gördüm. Öyle üstünkörü gezmedim ama yaşadım gittiğim yerleri. İnsanlarının içine girdim, onlarla aynı havayı teneffüs etmeye çalıştım. Onların tarihlerine, kültürlerine ortak olmaya çalıştım; onlar gibi yaşamaya çalıştım. Bütün bu izlenimlerimi kendimce anlatmaya çalıştım bu kitapta. Tam tamına otuz ülke. 

İmrendiğim ülkeler de oldu içimi burkan ülkeler de. Kimi zaman “burası gerçek mi,” diye düşündüğüm, kimi zaman gördüklerim karşısında “ülke olarak ne kadar şanslıyız” diye aklımdan geçirmeden edemediğim otuz hikâye otuz ülke var bu kitapta. 

Yazma yolculuğum en az gezmek kadar keyif verdi bana. Gezip gördüklerimi, yaşadıklarımı, tecrübelerimi ve en önemlisi hissettiklerimi kendi penceremden sizlere sunmak benim için büyük bir kıvanç. Umarım yazarken hissettiğim güzel duyguları siz de okurken hissedersiniz. Size bu kitapla keyifli saatler geçirmenize muktedir olursam ne mutlu bana. 

Her ne kadar ayrı yerlerde farklı insanlar olarak var olsak da aslında hepimizin eğer istersek ortak bir paydada buluşabileceğimizi de bu kitabı okurken aklınızdan çıkarmayınız.

Ali Bilir Kimdir

Giresun’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uygulamalı Psikoloji Dalında Tezli Yüksek Lisans yaptı. İş hayatına Osmanlı Bankası’nda başladı. Sırsıyla Sümerbank ve Anadolubank olmak üzere on yıl bankacılık sektöründe çalıştı.2004-2009 yılları arasında Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

“Geçmişten Günümüze Görele” (2001) ve Çeşmi Bülbüle Gizlenmiş Ab-ı Hayat Beykoz” (2008) adlı kent tarihi dalında kitapları yayınlandı ve İstanbul 100 Yazarı arasında gösterildi. Birçok dergi, gazete ve internet sitelerinde gezi yazıları başta olmak üzere yazıları ve makaleleri yayınlanmaktadır.

Türkiye Gezginler Kulübü’nün de aralarında bulunduğu Sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, sendika ve siyasi parti gibi kuruluşlarda kurucu üye, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu. İş yaşamını Turizm sektöründe sürdürmekte olan Bilir, aynı zamanda TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmaktadır.

 



Bu Haber 19.11.2018 - 17:31:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.