Ali Bahar: Kayıt dışı günübirlik kiralık evlerle topyekun mücadele edilmeli

Ali Bahar: Kayıt dışı günübirlik kiralık evlerle topyekun mücadele edilmeli

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, kayıt dışı günübirlik kiralık evler konusunda topyekun mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, göreve gelişinin birinci yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında turizm sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayıt dışı günübirlik kiralık evler konusuna değinen Bahar, Antalya'da konut alan yabancıların, konutlarını turizm sezonunda kiralamalarının, kiralık tatil evleri ve villa ticaretine yönelmelerinin kayıt dışı ekonominin oluşmasına neden olduğunu ifade etti.

Bu konunun ciddi bir problem olduğuna dikkat çeken Bahar, tasarının turizm sektörü açısından olumlu karşılansa daha koruyucu ve kapsamlı tedbirlerin uygulandığı çalışmanın genel kuruldan kabulünü beklediklerini söyledi.

Sağlık turizminden araç kiralamaya 49 sektörde kayıt dışı faaliyet olduğunu ifade eden Bahar, bu konuyla sadece valilik ve emniyetlerin değil  topyekun mücadele gerektiğini belirtti.

 



Bu Haber 18.10.2023 - 13:50:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.