Ali Ağaoğlu’nun Muğla’daki ‘turizm köyü’ projesine ilişkin önemli gelişme

Ali Ağaoğlu’nun Muğla’daki ‘turizm köyü’ projesine ilişkin önemli gelişme

Mahkeme tarafından durdurulan Ali Ağaoğlu’nu Bodrum-Milas’ta yapmayı planladığı ‘turizm köyü’ projesi için yeniden inceleme sürecinin başladığı öğrenildi.  


Ali Ağaoğlu’na ait Akdeniz İnşaat’ın Bodrum ile Milas arasındaki Mandalya Körfezi kıyısına yapmayı planladığı 30 bin kişilik ‘turizm köyü’ projesi için hazırlanan ÇED raporunun yürütmesi mahkeme tarafından durdurulmuştu.

Muğla Gazetesinden Güzide Kasım’ın haberine göre, birçok kesim tarafından tepki toplayan proje için yeniden inceleme ve değerlendirme süreci başlatıldı. Proje ile ilgili olarak 24 Nisan’da İDK toplantısı yapılacak.

E-çed duyuru sisteminde yapılan açıklamada; “Muğla ili Milas ilçesi sınırları içerisinde Akdeniz İnşaat Eğitim Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Turizm Kenti projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, ÇED Yönetmeliği'nin 11. maddesi kapsamında Bakanlığımıza sunulmuş olup, inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. Proje ile ilgili olarak 24/04/2023 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecektir.” ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 15.04.2023 - 10:22:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.