Aleksey Yerhov'dan uçuş kısıtlamalarıyla ilgili açıklama

Aleksey Yerhov'dan uçuş kısıtlamalarıyla ilgili açıklama
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, uçuş kısıtlamaları ile ilgili soruları yanıtladı. Yerhov, uçuş yasaklarının hızlıca kalkmayacağını kaydetti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Yerhov Türkiye'ye yönelik uçuş kısıtlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

''Tarihten ders çıkarmalıyız''

Hürriyet gazetesinden Serkan Demirtaş'â konuşan Yerhov, turizmde iyi haberler için biraz daha beklemek gerektiğini söyledi. Kısıtlamaları kaldırmayı düşündüklerini ama bunun çok hızlı olmayacağını kaydeden Yerhov, ''Tarihten dersler çıkarmalıyız. Türkiye ve Rusya anlaştığında barış ve refaha ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Yerhov, ilk aşamada 15 Nisan- 1 Haziran arası olarak duyurulan uçuş kısıtlamalarının belli bir süre daha devam edeceğini, tam ne zaman uçuşların normalleşip Rus turistler için turizm sezonun açılacağını ise tahmin edemediğini söyledi.

''İyi haberler için biraz daha beklememiz lazım''

Türkiye'nin salgının istikrarlı ama yavaş bir düşüş trendi içinde olduğunu kaydeden Rus büyükelçi, ''Bundan dolayı yetkili makamlarımız, kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmeye başlıyor. Türk heyeti geçen hafta Moskova’ya bunun için gitti. Tarih henüz net değil, o kadar hızlı değil. Pandemi hala devam ediyor, insanlar her gün hayatını kaybediyor ve binlerce testin pozitif çıktığı görülüyor. Dolayısıyla bu mesele, her iki ülkede de halk sağlığının yanı sıra güneye gelen turistlerin güvenliğini sağlamak için sorumluluk bilinciyle hareket etmekle yükümlü olan ülkemiz kuruluşlarının günlük kontrolü altında. İyi haberler duymak için büyük olasılıkla biraz daha beklememiz gerekecek.” diye konuştu.

''Uçuş yasağının siyasi olduğuna sanmıyorum''

Uçuş sınırlamasının siyasi olduğuna ilişkin yorumların anımsatılması üzerine, kendisinin asla böyle bir değerlendirmeye inanmadığını belirten Büyükelçi, “Bu soruyu bunu söyleyenlere sorun. Bana gelince, ben asla yapmadım ve bunun doğru olduğuna asla inanmadım” dedi.



Bu Haber 31.05.2021 - 09:53:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • MEHMET BAKIM 04.06.2021 - 03:04

    Ya Allah rızası için bırakın artık şu palavraları! 50-60 bin vaka varken ,hasta sayısından çok Rus turist vardı, bitirdiniz be bizi. Yazık..

  • A.A 01.06.2021 - 11:18

    Hindistandan Şudraları mı getireceksiniz Ruslara karşılık

  • hüseyin 01.06.2021 - 12:13

    Türkiye en kısa zamanda rusya ile müttefikliği buzdolabına kaldırmalı en ufak bir olumsuzlukta turizm kartını açıyor ruslar ve onlardan hayırda gelmiyor sezonları siyasi olarak piç ediyorlar Türk devleti ivedi olarak hindistan ile turizm anlaşması yapmalı ve rusya açığını hindistan ile kapatmalı

  • Caner 31.05.2021 - 10:44

    Hala ucu belirsiz açıklamalarla gündemi tutmaya çalışıyorlar. Siz verin kısıtlamayı Türkiye cumhuriyeti olarak Rusya’ya uçuş yasağı getirin. Temmuz başına kadar Uçuş yasağı getirin. Zaten açmayacaklar uçuşları oyalıyorlar, bari kendinizi ezdirmeyin. Bu arada hindistanada uçuş yasağı getirin oralar çok sıkıntılı

  • MEHMET TÜRKİZ 31.05.2021 - 10:08

    Kararın nedeninin %100 siyasi olduğunu sadece turizmciler değil herkes biliyor. Ayrıca yasağın süresinin dolmasına 1 gün kala, hala bir açıklama yapılmamış olması ayrı bir saygısızlık. Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorsunuz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.