Albayrak istifa etti, gözler Erdoğan’da

Albayrak istifa etti, gözler Erdoğan’da
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından yaptığı bir açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Hükümet yetkilileri ise istifayı ne yalanladı ne de doğruladı.


İstifa mesajında “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullanan Berat Albayrak, enerjide ve ekonomide ekilen tohumların yakın gelecekte meyvelerini vereceği ileri sürdü.

''At izi it izine karıştı''

Albayrak, Bu 5 yıllık süre zarfında benimle zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.’’ ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak’ın istifa haberi gündeme bomba gibi düşerken, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı cephesinden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. BBC Türkçe'den Ece Göksedef'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilisi, Albayrak'ın istifa ettiğini doğruladı. Aynı yetkili, istifanın kabul edilip edilmediğine yönelik soruya, henüz belli olmadığı cevabını verdi.

CHP’den ilk açıklama

Albayrak’ın istifa haberiyle ilgili siyasilerden de ilk açıklamalar geldi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Ülke ekonomik buhranda. Saatlerdir Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti mi belli değil. Aile kavgası ekonomiyi batırıyor. Milletimiz tek adam rejiminin kaprislerini çekmek zorunda değil” dedi.

Böke: Ağır bir buhran yaşanıyor

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Aile şirketine çevirdikleri devlet yönetiminde bakan istifası aile işine dönüşmüş vaziyette! İstifa edip etmediği dahi açıklanamaz halde. Şahsım düzeni ağır bir buhran yaratıyor. Bu kadim memleket bunu hak etmiyor. Türkiye 1 aileden büyüktür! Bu düzeni değiştireceğiz!” dedi.

İYİ Parti: Darısı diğerlerinin başına

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır da “Millî ekonomi anlayışınızın sadece ranttan ibaret olduğunu, devleti döviz borcuna boğduğunuzu; çiftçiden, emekliye, esnafa gence kadar herkes biliyor. Türk ekonomisinin bu hâlde olmasının bizatihi sebebi ranta ve dövize düşkün zihniyetiniz. Darısı diğerlerinin başına…” sözleriyle Albayrak'ın istifasını değerlendirdi.

Uğur Poyraz: Instagram üzerinden istifa olur mu?

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “Ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz böyle bir dönemde; Maliye Bakanı istifa etti mi etmedi mi? İstifa kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Hesabı hacklendi mi hacklenmedi mi? Hacklenmediyse instagram üzerinden istifa olur mu? Bu sorulara bir zahmet iktidar cevap versin” cümleleriyle tepkisini gösterdi.

Muharrem İnce: Yetmez ama evet

Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi batıranların sağlık sorunu gerekçesiyle Instagram üzerinden istifa ettiği günlere şahitlik ediyoruz. Yetmez ama Evet. Sıra sende!” ifadelerini kullandı.

İstifası kabul edilecek mi?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Beklenen bir karar değildi, şaşırtıcı bir gelişme. Berat Albayrak'ın böyle bir metin yazdığıyla ilgili tartışmalar vardı, ben teyit ettim, metin doğru, basın sözcüsünden teyit ettim. Berat beyin kendi kararı olduğu ve istifa metni yazdığını doğrulattım. Henüz Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama gelmedi. %90 ihtimalle Cumhurbaşkanlığının bu istifayı kabul etmeyeceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı, Merkez Bankası'na Naci Ağbal'ın atanmasının Berat Albayrak'ın istifa kararında etkili olduğunu belirterek, "İkisi arasında ekonomiye bakışları çok farklı. Naci Ağbal'ın çizgisi Mehmet Şimşek ve Ali Babacan'a yakın bir çizgi" diye konuştu.



Bu Haber 09.11.2020 - 08:59:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.