Alanya’daki otel 60 işçiyi maaşlarını ödemeden kapının önüne koydu

Alanya’daki otel 60 işçiyi maaşlarını ödemeden kapının önüne koydu

Alanya’da Mediterranean Breeze Otel isimli otelin işletmecisinin değişmesi nedeniyle maaşları ödenmeden işten çıkarılan 60 personelden biri olan Hülya Arga, Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu.


Şuheda Köse – Turizm Güncel

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Konaklı Mahallesinde bulunan Mediterranean Breeze Otelin çalışanları, otelin maaşları ödenmeden devredilmesi ve işten çıkarılmaları nedeniyle tesis önünde eylem yapmaya başlamıştı.

“Personelin yaklaşık 1,3 milyon alacağı var”

Turizm Güncel’e konuşan tesisin güvenlik müdürü Hülya Arga, yaklaşık 60 personelin maaşları ödenmeden işten çıkarıldığını bildirdi.

“60 kadar personel maaşlarını alamadı. 1.5 aydır alamayan da var 5 aylık alamayan da var. Geçen yıldan beri alamayan bile var. İnsanlar mağdur oldu. 5 kuruş parasız şezlongda yatanlar var, sokakta kalanlar var. Biz kendi imkanlarımızla sağda solda kaldık.” şeklinde konuşan Arga, “Bildiğim kadarıyla alacaklarımızın toplamı 1 milyon 370 bin TL’yi buluyor. Herkesin eline bir senet verildi, kimseye beş kuruş para vermeden gönderdiler. Sadece başlarından atmak için verilen senetlerdi. Kırtasiyeden 60 kadar senet alındı. Bir çay bahçesinde dağıtıldı. Sen hangi rakamı söylersen yazıp geçtiler. Şu an dava sürecimiz yok fakat bütün arkadaşlarla iletişim halindeyiz. Senet ayın 18’ine verildi bize. Bekliyoruz ama bir ümidimiz yok açıkçası.” ifadelerini kullandı.

“Ön büro hariç bütün personel işten çıkarıldı”

Eylem yaptıkları sırada yerlerine yeni personelin getirildiği bilgisini veren Arga, “Otel hala faal. Hala konaklayan müşteriler var. Ön büro hariç bütün personel işten çıkarıldı. Biz eylem yaparken de yeni personeller geliyordu.” dedi.

“Bildirdikleri tarihten önce çıkmamızı istediler”

Mülk sahibinin başka biriyle ortak olduğunu söyleyen Arga şu açıklamalarda bulundu:

Otel güya başkasına devredildi. Duyduğum kadarıyla mülk sahibi biriyle ortak olmuş. Ortaklığın kiminle yapıldığı hakkında bir bilgim yok. Yeni işletmeciden mağduriyetimizi gidereceği konusunda bir duyum da almadık. Bize 13 Ağustos’a kadar vaktimiz olduğu söylendi fakat ayın 9’unda veya 10’unda ‘saat 10.00’a kadar valizlerinizi toplayın çıkın’ denildi. Biz valizlerimizi toplayıp çıktık otelin bahçesine. Bu sefer de ‘Çıkın, çıkmazsanız jandarma çağıracağım, savcıyı arayacağım’ ifadeleri kullanıldı. Biz hiçbir şekilde muhatap bulamıyoruz. Elimizde 5 kuruş para yok, nereye gidebiliriz ki?”

“1 günlük sigorta girişimiz var, Mayıs’tan bu yana yatırılmamış”

Sigortalarının da yatmadığını belirten Arga, “Mesai ücretlerimiz de verilmiyordu. Açıkçası ben sabah 09.00’da iş başı yapıp gece 03.00’e kadar çalışıyordum. Bu birçok personelde de böyleydi. Hatta ben dahil birçok personelin sigortası yatmamış. Mayıs ayından itibaren sigortalarımız yatırılmamış. Kimisine sadece giriş yapılmış gerisi yok. 3-4 ay çalışan kişi sadece 1 gün sigortalı görünüyor, çıkışı yapılmamış.” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından kendisine ulaştıklarını söyleyen Arga, “Kültür ve Turizm Bakanlığından ulaştılar bana da. Otelin işletme belgesinin dahi olmadığı söylendi ki doğru söylüyorlar ruhsat yok, çokça denetim geldi.” açıklamasında bulundu.



Bu Haber 15.08.2023 - 14:26:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.