''Alaçatı mafyaya teslim oldu''

''Alaçatı mafyaya teslim oldu''
Hürriyet gazetesi yazarı Savaş Özbey, son dönemde saldırı ve şiddet olayları ile gündeme gelen Alaçatı için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Çeşme-Alaçatı'nın silahlı grupların yarattığı terörü konuştuğunu belirten Hürriyet yazarı Savaş Özbey, Alaçatı'da hemen her gün bir mekanda kurşunların havada uçuştuğunu insanların ise şikayetçi olmaya dahi korktuğunu yazdı.

6 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında meydana gelen 5 saldırı olayını veren Özbey, saldırıları şu şekilde sıraladı:

6 Temmuz’da Çeşme Emniyeti’nde görevli bir emniyet amiri Alaçatı’da organize suç örgütü mensubu oldukları öğrenilen bir grup tarafından rahatsız edildi. Silahlı şüpheliler arasında çıkan tartışma büyüdü. Destek ekip isteyen amirin çağrısı üzerine olay yerine çok sayıda polis memuru sevk edildi. Olay yerine gelip önce vatandaşları dışarı çıkardılar, sonra suç örgütü mensuplarını yere yatırıp ters kelepçeyle etkisiz hale getirdiler.

- 10 Temmuz’da Alaçatı’da meydana gelen bir trafik kazası sonucu çıkan tartışmada silah çekildi. Şikâyetçisi olmayan A.K. ve E.K. serbest bırakıldı. Olayla ilgili kamera görüntülerine ulaşan polis silahla tehdit olduğunu görünce A.K.’yı tekrar yakalayarak gözaltına aldı.

- 20 Temmuz’da Rise Alaçatı’da çıkan kavgada yine silahlar konuştu. Olaya tanık olan insanlar “Biz içeri su bile sokamıyoruz, bunlar silahla nasıl giriyor?” diye isyan etti sosyal medyada.

- 22 Temmuz’da terlikli olduğu için Limon Bar’a alınmayan bir kişi kapıdaki güvenlik görevlisini vurdu. Dedikodular saldırganın Urfalı bir aşirete mensup olduğu yönünde...

- 3 Ağustos’ta Erol Tabanca’nın sahibi olduğu Fogo adlı restoran, saat 22.30 sıralarında kimliği belirsiz iki kişi tarafından kurşunlandı. Beş el ateş edilen restoranın tahta kapısından giren kurşunlardan biri içeride eğlenen Selim Onan’ın bacağına isabet etti.

İnsanlar şikayetçi olmaya korkuyor

Bahsedilen saldırıların sadece gazetelere yansıyanlar olduğunu belirten Özbey, ''Bazen de kol kırılsa da yen içinde kalıyor. Olayların hiçbirinde şikayetçi yok. Çünkü insanlar şikayetçi olmaya ya da basına konuşmaya korkuyor.'' diye yazdı.

Mekan başına 50-60 bin lira

Yerel halkın ''Alaçatı'da huzur kalmadı'' dediğini belirten Özbey, Alaçatı'da 4 yıldır işletmcilik yapan bir kişinin, '': “Kapı güvenliği, giriş paraları, otopark ücretleri ciddi bir rant yaratmaya başladı. Mekân başına sezonluk 50-60 bin liradan bahsediyoruz. Bunlara talip olan farklı farklı aileler ortaya çıktı. Genellikle İzmir’e sonradan göç etmiş aileler bunlar. Kendi aralarında da husumet var. Mekân işletmecileri arada kalıyor. Birini alsa öbürü hasım oluyor. Kolay para kazandıkları için çok güzel para harcıyorlar ama bir süre sonra müşterisi oldukları mekânların da huzurunu kaçırmaya başlıyorlar.” ifadelerini de yazısına taşıdı.



Bu Haber 08.08.2020 - 11:53:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.