AKTOB’dan vergi açıklaması: Farklı bir uygulamayla karşı karşıyayız

AKTOB’dan vergi açıklaması: Farklı bir uygulamayla karşı karşıyayız

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, otellere getirilen yeni vergi ile ilgili açıklama yaptı.


KDV artışını andıran bir verginin sektörü sıkıntıya sokacağını belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, hükümetin getirdiği vergi ile Avrupa’da alınan konaklama vergisinin aynı olmadığını kaydetti. Sorunun Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy tarafından çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Yağcı, böyle bir zamanda bu tür bir vergi getirilmesinin gerekçesini de anlamadıklarını ifade etti.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı’nın açıklaması şöyle:

‘’Konaklama vergisi” adı altında öngörülen verginin sektöre yeni yükler getirdiğini belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği ( AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, “ Thomas Cook iflası sonrası İspanya gibi rakip ülkelerde sektör desteklenirken bizde KDV artışını andıran bir verginin getirilmesi sektörü sıkıntıya sokacaktır. Konunun sayın Kültür ve Turizm Bakanımız tarafından çözüme kavuşturulmasını, ayrıca bizim anladığımız şekli ve Avrupa’da uygulandığı gibi gerçekten konaklama vergisi getirilicekse bunun misafirden ve maktu ücret olarak alınması gerekmektedir”.

“Dünya ülkeleri urizm sektörünü geliştirmek için vergi yükünü hafifletirken bizim bunun aksini yapmamamız gerekir. Özellikle bu tür konular ilgili birimler tarafından sayın Bakanımızın liderliğinde sektörle paylaşılıp, görüş alınıp karar verilmelidir. Nihayetinde bu tür konular tüm sektörü ve paydaşları etkileyecektir. Avrupa’da uygulanan konaklama vergisinden farklı bir uygulama ile karşı karşıyayız. Türkiyede turizm sektörü henüz tepe noktasına ulaşmış değildir. Hedefimiz olan 75 milyon turist, 65 milyar dolar turizm geliri için vergi arttırmak yerine, var olan sorunları çözmek için çaba harcamalıyız. Böyle bir zamanda bu tür bir verginin gerekçesini de anlamış değiliz”.



Bu Haber 25.10.2019 - 06:47:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.