AKTOB’dan 68 milyar euroluk pazara ilişkin rapor

AKTOB’dan 68 milyar euroluk pazara ilişkin rapor
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, ITB Berlin Fuarı sonrası Almanya pazarına ilişkin rapor hazırladı.

Berlin’de düzenlenen IB Berlin Fuarı sonrası pazara ilişkin bir rapor hazırlayan AKTOB, Almanya’nın ekonomik, siyasal ve sosyal yönleri ile turizm sektörünü ele aldı.

Almanya’nın yüzde 75,8’i şehirlerde yaşayan 82,8 milyonluk bir nüfusa sahip olduğu belirtilen raporda, yüksek harcama potansiyeli nedeniyle Almanya’nın destinasyonlar için çekici bir pazar olduğuna dikkat çekildi.

2018 yılında Almanya’da 70 milyonu aşkın seyahat gerçekleştiği ve bunun yarıdan fazlasının paket turlar olduğu belirtilen Almanya pazar raporunda, aynı yıl 55 milyon Alman vatandaşının 5 gün ve üzerinde tatil yaptığına dikkat çekildi.

2017 yılına 65 milyar euro olan Almanya’daki seyahat harcamalarının 2018 yılında 68 milyar euroya yükseldiği ifade edilen AKTOB raporunda, ‘’Alman nüfusunun % 78,1 gibi oranı yıl içerisinde tatil,seyahat yapıyor. Tatil satın alma eğilimlerinde online % 43 oranında 29,3 Milyar Eur, offline % 57 38,6 Milyar euro gibi bir hacme sahip.’’ denildi.

Raporun sonuç bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’nin Almanya’da yüksek farkındalığı var. Türkiye algısında yaratılan kırılma 2018’de yeniden olumlu havaya büründü. Bu kapsamda 2019 rezervasyonları Almanya pazarının geri dönüşünün göstergesi.

Olumlu algının yükselişi yönünde destinasyon tanıtımı ile birlikte algı çalışmalarının farklı kanallar kullanılarak yapılması, tanınmış Alman futbol kulüplerinin getirilebilmesi, ortak sinema yapımlarının geliştirilmesi bu ivmeye fayda sağlayacaktır.

Almanya festival ülkesi olarak biliniyor. Festivallerde yer alarak, Türk ürünlerinin öne çıkartılacağı farklı temalarla yer alınması, Türkiye tanıtımında olumlu etki sağlayacaktır.

Avrupa ve tüm dünyada yükselen aşırı milliyetçi akımlar, seyahat tercihlerinin belirlenmesinde rol oynayabilir. Bu yönde, olumlu algının yükselmesi yönünde Almanya’da bulunan Türk nüfusunu içine alan özel kampanyalar düzenlenmesi etkili olacaktır.

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu Haber 20.03.2019 - 14:04:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dominikli Vatansever 22.03.2019 - 11:25

    Raporun tamamını okudum. Dünya turizm devi bir ülkenin en önemli 2 turizm birliğinden biri olan AKTOB'un, hem yazım dili hem de görsel tasarımı bu kadar kötü bir raporu nasıl sektöre sunduğunu anlamlandıramadım. Sektörün turizm basınına önem ve değer vermeyen tavrını biliyorum ama kendi yaptıkları işe de bu kadar değersiz yaklaşımları hayal kırıklığı yarattı. Kurumsallaşma üzerine gidecek daha çok yolumuz var...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.