‘Ajans payı’nı ödemeyenlere ‘vergi ödemedi’ muamelesi yapılacak

‘Ajans payı’nı ödemeyenlere ‘vergi ödemedi’ muamelesi yapılacak

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Tanıtım Ajansı’na ödenecek paylarla ilgili açıklama yaptı. Eresin, Ajans payını ödemeyen işletmelere vergi ödememiş muamelesi yapılacağını belirtti.


TurizmGüncel

Türkiye Oteliciler Birliği’nin Radisson Blu Vadi İstanbul’da düzenlediği öğle yemeğinde konuşan Müberra Eresin, konuşmasına Tanıtım Ajansı ile ilgili açıklamalar yaparak başladı.

Yasanın hazırlanmaya başlandığı 9 aydan bu yana Bakanlıkla görüşme halinde olduklarını, kabul edilen ve edilmeyen itirazları olduğunu belirten Eresin, ‘’İlk başta cirodan yüzde 1 pay isteniyordu. Daha sonra bunu binde 7,5’e düşürebildik’’ dedi.

‘’Oteller 11 üye ile temsil edilecek’’

Ajansın yönetim kurulundaki temsille ilgili sıkıntı olduğu tartışmalarına ilişkin olarak ise Eresin, ‘’Yönetim kurulu yapısının temsili konusunda sıkıntı olduğu basında yazılıp çiliyor. Yönetim kurulunda oteller 11 üyeyle temsil edilecek ve bu üyeler işletme belgeli oteller tarafından seçilecek. Seçimler döneminde TÜROB’a desteğiniz çok önemli’’ diye konuştu. 

Ajans payı konusunda bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor’’

Ajans payı ile ödeme yükümlülüğünün 1 Ekim 2019'da başlayacağını hatırlatan Eresin, ‘’TÜROB olarak, oran konusunda ve gelir yöntemi konusunda temaslarımız halen devam etmekte’’ dedi.

’’Ajans payı ödemeyene vergi ödememiş muamelesi yapılacak’’

Konuşmasında ayrıca, Ajansa ödenecek paylarla ilgili otelcilere bir de uyarıda bulunan Eresin, Ajans payını ödemeyen işletmelere ‘vergi ödememiş’ muamelesi yapılacağını ifade etti.

Katılacağınız fuarları önceden bildirin’’

Eresin, konuşmasının devamında şunları söyledi:

‘’Bakanlık katılım sağladığı fuar sayısını kısıtladı, kimilerine katılımı sonlandırdı. Bu nedenle katılacağınız fuarları önceden bildirmeniz gerekiyor. Katılım göstermek istediğiniz ancak Bakanlığın listesinde olmayan fuarları da bakanlığa bildireceğiz. 

‘’Liverpool-Chelsea maçı için yurt dışından 40 bin kişi gelecek’’

14 Ağustos’ta Liverpool-Chelsea maçı var. Stadın 50 bin kişi tarafından doldurulması ve 40 bin kişinin yurt dışından gelmesi bekleniyor. Konaklama anlamında sıkıntı yaşamayacağımız çok net ancak uçak kısmında sıkıntı gördük. THY, Pegasus ve AtlasGlobal’i ziyaret ettik. Kendileri de buna katıldılar. Yeni uçuş eklemediler ama uçakları büyüttüler. Dolayısıyla ulaşımla ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz.’’



Bu Haber 25.07.2019 - 13:50:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Y. Murat Özgüç 26.07.2019 - 10:32

    Müberra Hanım Iltm Cannes fuarı çok önemli sanırım lüks segmentte özelleşmiş katıldığımız tek fuardı. 2020 fuar takvimine alınması konusunda yetkililerimizi tekrar bilgilendirmenizi rica ediyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.