Ahmet Aras: Bodrum'a bir deli lazımdı, o da geldi

Ahmet Aras: Bodrum'a bir deli lazımdı, o da geldi
31 Mart yerel seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras, Bodrum'daki kaçak yapılara savaş açtıklarını belirterek, ''Kimsenin gözünün yaşına balmayacağız... Bodrum'a bir deli lazımdı o da geldi'' ifadelerini kullandı.

''Arı kovanına çomak sokacağız''

Sözcü gazetesinden Zekeriya Albayrak'a konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'daki kaçak ve ruhsatsız yapılaşmaya karşı savaş açtıklarını belirtti. “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Arı kovanına çomak sokacağız” diyen Aras, Bodrum'un dokusuna ve kent kimliğine aykırı otel vb. uygulamalara asla geçit vermeyeceğini ve en gariban vatandaşa da en güçlü sermaye gruplarına da aynı şeklide müdahale edeceğini dile getirdi.

''Bu kadar da fütursuzluk olmaz''

İmar Barışı konusundaki yanlışların Bodrum'a teslim almak üzere olduğunu kaydeden Aras, Kasabaya bir deli lazımdı, o da geldi. Eğer Bodrum'un yağmalanmasına, talan edilmesine izin verirsek, o zaman görevimizi yapmamış, suistimal ve ihmal etmiş oluruz. Bodrum'un değerleri için, avazım çıktığı kadar bağırmayı planlıyorum. Bodrum'da iki katlı otellerin yerine 5,6 katlı oteller yapılmaya başlandı. Bu kadar da fütursuzluk olmaz. Arkasında en güçlü sermaye grubu da olsa, bir gecekondu da olsa, kaçak olduğu tespit edilen tüm yapılara gereken müdahaleyi yapacağız. İmar barışı maalesef imar yarışına ve ihanete dönüştü. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.” şeklinde konuştu.

''Böyle giderse Bodrum 3 yıl içinde yaşanmaz hale gelir''

Kaçak yapılaşmanın devam etmesi durumunda Bodrum'un 3 yıl içinde yaşanmaz hale geleceğini kaydeden Aras, böyle devam etmesi durumunda Bodrum'un elektrik ve susuz kalacağını, alt yapının yeterli gelmeyeceğini, hatta belediyenin çöp toplamaya bile yetişemeyeceğini ifade etti.



Bu Haber 27.05.2019 - 08:47:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mustafa 27.05.2019 - 09:10

    önce yaptırıyorsunuz sonra bunlar kaçak yıkalım nasıl iş bu hiç yaptırmayın o zaman

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.