Başkandan radikal karar, Bodrum'u ikiye ayırdı

Başkandan radikal karar, Bodrum'u ikiye ayırdı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, radikal bir karar alarak Bodrum'u 'sessiz' ve 'eğlence yeri' olarak ikiye ayırdı. 


Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, önemli bir karar alarak Bodrum'u turizm açısında iki bölgeye ayırdı. 'Sessiz bölge' olarak tanımlanan yerlerde gece saat 23.59'dan itibaren açık havada müzik yayını yapılamazken, 'eğlence bölgesi' olarak tanımlanan yerlerde gece saat 04.00'a kadar açık havada müzik yayını yapılabilecek.

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, 2019 yılında belediyeye 1500'ün üzerinde şikayet ulaştığını ve söz konusu kararı işletmecilerle görüşerek aldıklarını belirtti.

Gümüşlük ve Bitez Sessiz bölge oluyor

Yılmaz, Bodrum’da nerelerin sessiz alan, nerelerin ise eğlence bölgesi olduğunu şöyle yanıtlıyor: “Bodrum merkezdeki barlar sokağı, Gümbet’teki barlar sokağı eğlence bölgeleri arasında. Gümüşlük ve Bitez ise sessiz bölgeler içinde.” Otel ve marinalarda zaten böyle bir problem olmadığını vurgulayan Yılmaz “Otellerin hem kapalı alanları var hem de kendi müşterileri rahatsız olacağı için ses konusunda çok hassaslar. Marinalarda da bir problem yaşanmıyor. Amacımız hem eğlenmek isteyenleri hem de sessizlik arayanları Bodrum’da buluşturabilmek” diyor.

‘Barlar bölgesinde ses sınırı 05.00'a çıkabilir'

Bu uygulamanın turizme olumsuz etkisi olmayacağını belirten Yılmaz, bar sahiplerinin yönetmeliğe göre kapalı alan oluşturmak için hazırlık yaptığını, ayrıca barlar bölgesindeki mekânlar için ses sınırını saat 05.00’e çıkarma planı yaptıklarını söyledi.



Bu Haber 15.02.2020 - 10:13:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.