Ahmet Akbalık Ela Quality Resort'ü 400 milyon liraya yenilendi, ismini değiştirdi

Ahmet Akbalık Ela Quality Resort'ü 400 milyon liraya yenilendi, ismini değiştirdi

Ahmet Akbalık, Ela Quality Resort Belek’i 400 milyon liraya yenilediklerini ve ismini Ela Excellence Resort Belek olarak değiştirdiklerini açıkladı.


Antalya-Belek’in ünlü otellerinden Ela Quality Resort yenilendi. Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Restorasyon zamanı gelmişti. Tesisi bakıma aldık, bazı bölümleri kaba inşaat noktasına kadar indirgedik.” dedi.

Dünya gazetesinden Vahap Munyar’a konuşan Ahmet Akbalık, 2007 yılında 110 milyon dolar yatırımla hayata geçirdikleri otelin yenileme ve konsept değişikliğine 400 milyon lira yatırım yaptıklarını açıkladı. Akbalık, şirketin yeni yatırım planları ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

Ela’yı turizmde zincir haline getirmek için yola çıkıyoruz. Antalya Demre’de 70 dönümlük alanda 500 yataklı bir resort otel projesini hayata geçireceğiz.

Burası Akyarlar’ın (Bodrum) en güzel noktalarından biri. 2021 yılı sonunda aldık bu 345 dönümlük arsayı. Arsamızın 1.6 kilometrelik sahili var. Üst gelir grubuna hitap edecek deluxe turizm kompleksi projesi üzerinde çalışıyoruz. İnşaata 2023 Mart’ında başlamayı planlıyoruz.

Didim Altınkum’da 163 dönümlük bir arsamız var. Orada da orta-üst gelir grubunu hedefleyen 800 yatak kapasiteli resort otel projesi geliştirmeyi planlıyoruz.

Orta vadede Ela markasıyla 5 resort otele ulaşmış olacağımızı öngörüyoruz. Pandemi, bölgesel gerginlikler gibi dönemlerde sıkıntılar yaşansa bile Türkiye’nin turizmde çok önemli bir potansiyeli var. Pandemi dönemindeki açılmalarda bile bunu gördük.



Bu Haber 27.04.2022 - 09:57:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çift bodro

    Yılmaz 24.11.2023 - 09:58

    Tüm hotellerinde çift bodro personel çalıştırırlar ne mesai paranı ne alaçak iznini verirler alsana 5 yıldızlı hotel

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.