Adem Murat Yücel: Alanya’nın değerlerini korumak istiyoruz

Adem Murat Yücel: Alanya’nın değerlerini korumak istiyoruz
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, turizmcilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde yapılan toplantıya Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB) Başkanı Bilal Korkmaz, otelciler, seyahat acentesi yöneticileri, Alanya-Gazipaşa Havalimanı yöneticileri ve Alanya Belediyesi birim amirleri katıldı.

“Apart otellerin yıkılmasından rahatsızlık duyuyoruz”

Apart otellerin yıkılmasının turizmi olumsuz etkilediğini söyleyen Adem Murat Yücel, “Son 10 yılda turizm tesisleri yıkılarak konuta dönüştürüldü. İskandinav turistlerin tercih ettiği apart otellerin yıkılması Alanya turizmini olumsuz etkiledi. Turizm ve ticareti korumak için apart otellerin yıkılmasından rahatsızlık duyuyoruz, bunların önlemini alarak apart turizminin devam etmesini sağlamak istiyoruz, dünyanın en güvenli şehri olan Alanya’nın değerlerini korumak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Hepimiz bu sorumluluğu paylaşmalıyız”

Ülke ekonomisine değer katmaları gerektiğini söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili,  “Dünyanın önde gelen turizm şehirlerinden biri olmamıza rağmen Alanya'mızın en önemli sorunlarından biri 'Ucuz tatil destinasyonu’ olarak tanımlanması. Son dönemlerde döviz hareketliliği ve enflasyon hesaplarını göz önünde bulundurarak fiyat politikasını çok dikkatli şekilde planlamamız gerekiyor. Fiyat/kalite dengesini bozmadan yapılacak bu çalışmada konaklama ve acente temsilcileri başta olmak üzere hepimiz bu sorumluluğu paylaşmalıyız. Potansiyelimizin farkında olarak hem bölge hem ülke ekonomimize daha fazla değer katmalıyız” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB BYK Başkanı Bilal Korkmaz, “Avrupa Tur Operatörleri Birliği Başkanı, Avrupa pazarında Türkiye açısından yüzde 30 artış beklendiğini söyledi. Olumsuz bir durum yaşanmazsa iyi bir sezon geçeceğimizi düşünüyoruz, öngörüler böyle.” dedi.

Çalıştıkları pazarlara ilişkin son rakamları paylaşan seyahat acentesi temsilcileri, 2021 yılının 2022 yılından daha iyi geçeğini açıkladı. Rus pazarının 2022 yılında da zirvede yer alması öngörülürken, Baltık ülkeleri pazarında artış yaşanacağı, Avrupa pazarında ise rakamların Mart ayında netleşeceği söylendi.



Bu Haber 16.12.2021 - 13:44:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.