Acenteler soruyor: Bakan Ersoy neden sessiz?

Acenteler soruyor: Bakan Ersoy neden sessiz?

Koronavirüs salgınının en büyük darbeyi vurduğu turizm sektöründe yaprak kıpırdamazken, zor durumda olan TÜRSAB'a üye 8 bin acente Bakan Ersoy'dan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yadım bekliyor.


Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde tüm turizm faaliyetleri dururken, seyahat sektörünün müşteriyle en büyük temas noktası acenteler de zor durumda kaldı.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür'ün haberine göre, TÜRSAB Asya ile Kuşadası BTK'larının başlattığı ve kısa sürede diğer bölgelere yayılan tepkide, özellikle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sessizliğine dikkat çektiler.

''Bakan Ersoy neden sessiz?''

Acenteciler, “Binlerce acentenin kapanmasından, bunca emeğin heba olmasından dolayı kaygılıyız. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve bağlı kurumların biz acentelere reva gördüğü bu sessizlikte çığlığımız gittikçe büyüyor” diyerek, tepkilerini dile getirdi.

''Nefes kredisi istiyoruz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen acenteler acentelere nefes kredisi verilmesini ve kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Acenteciler, “Sayın Cumhurbaşkanım, biz adalet istiyoruz. Başta Kültür Turizm Bakanlığımız ve iştirakleri olmak üzere devletimiz tarafından çıkarılacak ekonomik tedbir paketlerinde, turizmin lokomotifi seyahat acentelerinin sektörel anlamda hassaslığının da göz önüne alınarak, sektörümüze özel destek paketlerinin çıkarılmasını, SGK, vergi borcu geçmişi talep edilmeksizin tüm acentelerimize nefes kredisi verilmesini bekliyoruz” diyerek kendilerine destek olunmasını istedi.



Bu Haber 01.04.2020 - 14:41:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakan Aksay 02.04.2020 - 08:52

    tüm acenteler batacak bir tek "malum" acente kalacak sonunda

  • şemsettin kaptan 01.04.2020 - 02:58

    bu haldeyken bile sanki millet otelerin kapısında kuyrukta beklercesine halen fiyat artırıyorsunuz ne akla hizmet anlamadımki.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.