Acenteler karekodlu plakalarla ilgili nelere dikkat etmeli?

Acenteler karekodlu plakalarla ilgili nelere dikkat etmeli?
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, 2019 yılıyla birlikte başlayan yeni plaka uygulamasına ilişkin acenteleri uyardı.

2019 yılı ile birlikte yeni plaka uygulamasına (karekodlu plaka) geçildiği belirtilen TÜRSAB açıklamasında, acentelerin dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Yeni plakaların üyelere gönderilmeye başlandığını açıklayan TÜRSAB, yeni plakalarda dikkat edilmesi gereken konularla ilgili şu noktalara dikkat çekti:

1-Üyelerimizin kendi bünyelerinde plaka takibini sağlamak ve plakaların zayi olması durumunda kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını engellemek adına her bir plaka ayrı bir seri numarası ve karekod ile hazırlanmıştır.

2-Plakalarınızın seri numaralarını not etmeniz ve zayi olması durumunda zayi olan plakanın seri numarasını plaka@tursab.org.trmail adresi vasıtasıyla TÜRSAB’a bildirmeniz halinde plaka kullanıma kapatılacaktır.

3-Üyelerimizin bize bildirdiği zayi plakanın denetim sırasında tespit edilmesi durumunda plakaya el konulacak ve yasal işlem başlatılacaktır.

4-Plakanın zayi olması halinde tüm hukuki, cezai ve idari sorumluluğun seyahat acentamızın yetkililerinde bulunması kaydıyla; yeni plaka başvurusu için aynı evrak ve ücret koşullarından mesul olunacaktır.

5-Plakalarda bulunan karekodun dayanağı olan sicil bilgilerinin değişmesi halinde plaka geçersiz hale gelecek ve yenilenmeden kullanımı mevzuata aykırı olacaktır.

6-Karekod ile ilgili sistemlere yapılacak faaliyet kayıtları arasındaki uyumsuzluktan plakanın sahibi olan seyahat acentası sorumlu olacaktır.

7-Tüm acentalarımızın 2019 yılı plakalarını zamanında temin edebilmek adına, başvuru yapmayan seyahat acentalarının da en kısa sürede başvurularını yapmalarını rica ederiz.


Bu Haber 15.01.2019 - 16:27:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.