AB Ruslara kapatılsın' önerisine Olaf Scholz'dan yanıt

AB Ruslara kapatılsın' önerisine Olaf Scholz'dan yanıt

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve Estyonya Başbakanı Kaja Kallas'ın 'Rusların Avrupa’ya girişi yasaklansın' önerisi tartışılmaya başlandı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon nedeniyle Rusya'ya büyük ölçekli ambargolar koyan Avrupa Birliği ülkeleri, şimdi de AB sınırlarının Ruslara tamamen kapatılmasını tartışıyor. 

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve Estyonya Başbakanı Kaja Kallas'ın 'Rusların Avrupa’ya girişi yasaklansın' önerisine Almanya Başbakanı Olaf Scholz destek vermedi.

Ruslara Schengen vizesi verilmediğini, onlara AB sınırlarının kapatıldığını hayal etmenin zor olduğunu belirten Olaf Scholz, yaptırımların tüm Rus vatandaşlarını değil, bu savaşa destek veren iktidar koalisyonunu hedef alması gerektiğini savundu. Scholz, "Bunu hayal etmek bile zor. Yaptırımlar bireysel olarak politikacıları ve iş adamlarını hedef alıyor. Tüm Rus halkını cezalandırmak gibi bir amaç taşımıyor." dedi.

Öte taraftan AB Komisyonu, Finlandiya ve Estonya’nın önerisi ile ilgili karar almadı. Komisyon, söz konusu kararı, üye ülkelerin kendi inisiyatifine bıraktı. Komisyon sözcüsü Anitta Hipper, üye ülkelerin Rusların Schengen vize taleplerini kendi yetkileri dahilinde değerlendireceğini, her ülkenin kamu politikaları ve iç güvenlik durumunu göz önünde bulundurarak başvuruyu reddedebileceğini ya da olumlu yanıt verebileceğini ifade etti.



Bu Haber 12.08.2022 - 09:45:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.