AB Komisyonu Başkanı’ndan tatil uyarısı

AB Komisyonu Başkanı’ndan tatil uyarısı
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, bu yaz için tatil rezervasyonu yapmamaları konusunda Avrupalıları uyardı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman Hekimler Birliği Başkanı da uyarmıştı

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yaz insanların tatile çıkıp çıkamayacağı ile ilgili değişik açıklamalar geliyor. Avrupa'nın ve Rusya'nın önde gelen tur operatörleri en geç temmuz gibi operasyonların başlayacağını belirtirken, rezervasyon ertelemelerini de bu tarihleri baz alarak yapıyor. Bu yıl hiç turizm yapılamayacağını söyleyen de var, korona salgını kontrol altına alınıp önlemler gevşetilince insanların valizini kapıp tatile koşacağını söyleyen de. Son olarak Alman Hekimler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, ''Almanların bu yaz tatile çıkabileceğini sanmıyorum'' açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Ersoy haziran ayına işaret etmişti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, koronanın mayıs ayında kontrol altına alınacağını ve operasyonları haziran ayı gibi başlayacağını öngördüklerini açıklamıştı. Ersoy, il olarak iç pazarda başlayacak operasyonların Güney Asya, Rusya, Doğu Avrupa, Orta ve Batı Avrupa ve Amerika olarak devam edeceğini açıklamıştı.

Ursula von der Leyen: Bekleyin!

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’den geldi. Daily Mail'in Bild'den aktardığı habere göre Leyen, bu yaz tatili için rezervasyon yapan/yapacak olan Avrupalıları uyardı. Şu anda temmuz ve ağustos ayları için hiçbir güvenilir tahminin bulunamadığını kaydeden Ursula von der Leyen, ''Aylarca, hatta gelecek yıla kadar bu virüsle yaŞamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatil planı yapanlara beklemelerini tavsiye ediyorum.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 14.04.2020 - 10:03:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hur 14.04.2020 - 10:57

    A.B Ülkeleri vatandaşlarını zorda olan kendi iç turizm pazarlarına yönlendireceklerinden dolayı (ayrıca korku var),bu sene turist gelmeyebilir,uçuşlar olmayınca veya ekonomik durumlarından dolayı gurbetçilerde isteselerde gelmeyebilirler?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.