60 bin Alman'ı, iflas eden GTI yerine bu şirket Türkiye'ye getirecek

60 bin Alman'ı, iflas eden GTI yerine bu şirket Türkiye'ye getirecek
İflas eden GTI Travel’ın Almanya’daki 60 bin müşterisinin yaz tatillerini, sektörde pek de tannmayan İsviçre merkezli WTA – X Travel üstlendi.


WTA – X Travel GTI’in Almanya’daki müşteri veri tabanını ve dinamik paket sistemi Datamix lisansını da aldı. Fvw’nun haberine göre Almanya’daki birçok büyük tur operatörü GTI’ın rezervasyonlarını üstlenmeyi düşündü ancak kar marjının küçüklüğü onlara geri adım attırdı. İsviçreli küçük tur operatörü WTA – X ise bu rezervasyonlar korkusuzca üstlendi. 

AMA Reisen’in alt şirketlerinden olan WTA – X Travel dinamik paketler konusunda uzman. Şirket tüm GTI müşterileri için yeni tatil seçenekleri sağlayacak ve 7 Temmuz’dan sonra yola çıkacak yolcular için hem paket tatil hem de uçak koltuğu hizmeti verecek.   
 
Şirketten yapılan açıklamada şunlar söylendi:
 
“Herkes için en uygun alternatif tatilleri sunmayı amaçlıyoruz. Yine de GTI’ın havayolu şirketi Sky Airlines da faaliyetlerini durdurduğu için uçuş saatlerinde kaçınılmaz değişiklikler olacak. AMA Reisen Sky’ın elindeki ucuz uçak koltukları artık olmadığı için fiyatların yüzde 15 oranında yükselme ihtimali olduğunu belirtmektedir.”
 
GTI’ın iflasından sonra operatör 60 bin tatili iptal etmiş ve müşterilerini AMA Reisen’e önermişti. GTI müşterileri bundan sonra WTA – X Travel’ın sunacağı alternatif tatiller ve paranın geri ödenmesi arasında karar verecekler. Ancak GTI’ın sigorta şirketi HanseMerkur’un geri ödemeleri yapmasının aylar süreceği de konuşulmakta.
 


Bu Haber 29.06.2013 - 15:42:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.