Alman acente zinciri Schmetterling'in 500 üyesi İzmir'de

Alman acente zinciri Schmetterling'in 500 üyesi İzmir'de

Yıllık kongresini İzmir’de düzenleyen Schmetterling International, Almanya'nın dört bir yanından gelen 500'ü aşkın turizm temsilcisini bir araya getirdi.  Efes Antik Kenti’nde düzenlenen gala gecesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alman turizmcilere ülkemizin turizmde hedeflerini ve projelerini anlattı.


Almanya'nın en büyük acente zincirlerinden Schmetterling International’ın yıllık kongresi, İzmir’in önde gelen turizm beldelerinden Özdere'de bulunan Sunis Efes Royal Palace Resort'ta 500’ü aşkın katılımcıyla gerçekleştiriliyor

Kongre, üç gün boyunca Türkiye ve Almanya arasındaki turizm ilişkilerini geliştiren etkinliklere sahne olurken, Ege bölgesi turizm, tarih ve kültür odaklı bir programla önemli bir tanıtım fırsatı yakalıyor.

Schmetterling International Kongresi'nin Efes Antik Kenti’nde yapılan gala gecesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya’nın dört bir yanından gelen acentelerle buluştu. Turizmde Türkiye’nin hedeflerini ve projelerini anlatan Bakan Ersoy, bu yıl Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının yüzde 14 arttığını bildirdi. "Bu başarı tesadüf değildir" diyen Bakan Ersoy, Türkiye Turizm Ajansı'nın (TGA) çalışmalarını aktardı ve goturkiye.com'a dikkat çekti. Ersoy, Gastronomi turizmi için önemli olan Michelin Rehberi'nin bu yıl İzmir ve Bodrum’u da rehbere almaya hazırlandığını da kaydetti.

İzmir’de turizm

Kongrenin Sunis Efes Royal Palace Resort'ta yapılan açılış toplantısına da Türkiye'den ve Almanya'dan önemli temsilciler katılarak birer konuşma yaptı.

İzmir'in turizm olanaklarını tanıtan İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, "İzmir deyince aklımıza çeşit çeşit uygarlıklar, farklı inançlar ve kültürler, doğal güzellikler, turizm, sanat ve edebiyat gelir" dedi. İzmir Ticaret Odasının (İZTO) Turizm Başkanı Oğuz Özkardeşler de, Alman turist sayısının artması için bu tür etkinliklerin önemli olduğuna vurgu yaparak Schmetterling buluşması için emeği geçenlere teşekkür etti. TGA MICE Direktörü Esra Güler de bir sunum yaparak ülkemizdeki turizm olanaklarını anlattı.

Alman turizm liderleri bir arada

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de açılış konuşmasında turizmde son durumu değerlendirerek meslektaşlarına yönelik tavsiyelere yer verdi. AIDA Cruises Başkan Vekili Uwe Mohr ve DHBW Ravensburg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alexander Dingeldey birer sunum gerçekleştirdi.

Schmetterling International CEO’su Ömer Karaca ise böylesi büyük bir seyahat acentası kongresini ilk kez İzmir'de gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Schmetterling International zincirindeki acentelere seslenen Karaca, dijitalleşme ve yapay zekanın devrim yaratacak potansiyelini vurguladığı bir konuşma yaptı. Karaca'ya göre yapay zeka, seyahat acenteleri için rutin ve zaman alan işlerden kurtarabilecek bir araç olacak. Bilgi teknolojileri alanındaki güncel gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Karaca, yeni yazılım çözümleriyle isimlerine yakışır şekilde ‘kelebek hafifliğinde’ çözümler hayata geçirdiklerini belirtti.

Schmetterling International Yönetim Kurulu Başkanı Anya Müller-Eckert de, QTA'dan ayrılık sürecinden bahsetti. "Bağımsızlık birleştirir" sloganını paylaşan Anya Müller-Eckert, QTA'dan çekilerek yeni bir sayfa açtıklarını, artık "gerçekten bağımsız" olduklarının altını çizdi.

Fuar ve gezi de var

Schmetterling International'ın yıllık kongresinin katılımcılar arasında TUI, DER Touristik, Schauinsland Reisen, Bentour, Ferien Touristik gibi lider tur operatörlerinin yanı sıra Amadeus ve Giata gibi önde gelen turizm teknoloji şirketlerinin yöneticileri yer alıyor.

Otelde kurulan 60’tan fazla stantla bir turizm fuarı da gerçekleştirilirken, workshoplar da yapılıyor. Alman acentelere yönelik Efes Antik Kenti, Kuşadası, Şirince ve tekne turlarını içeren çevre gezileri de var.



Bu Haber 21.10.2023 - 17:19:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.