4 milyon turist hedefi için “Direct İzmir” projesi

4 milyon turist hedefi için “Direct İzmir” projesi
İzmir turizmini 12 aya yaymak amacıyla hayata geçirilen “Direct İzmir” projesi tanıtıldı.

İzmir’in turizm pastasını büyütmek, yurtiçi ve yurtdışından direkt uçak seferlerinin artırılması için Havagazı Fabrikası’nda yapılan toplantıyla “Direct İzmir” projesi başlatıldı. 4 milyon turist ağırlama hedefi doğrultusunda uygulamaya konan projeye Türk Hava Yolları, Corendon Air, SunExpress ve Pegasus da destek verdi.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre,  proje kapsamında hayata geçirilen directizmir.com internet sitesi aracılığıyla; İzmir’e direkt ulaşım olanaklarının üç adımda geliştirilmesi hedefleniyor. İlk olarak satışta olan ama henüz yeterli yolcu sayısına ulaşamayan uçuşların kesintisiz devam edebilmesi ve yaz aylarında artan direkt uçuşların 12 aya yayılması sağlanırken İzmir’den direkt ulaşım sağlanan destinasyonlar artırılacak.

“İzmir turizmini pandemiye rağmen birlikte ilerleteceğiz”

İki yıllık pandemi boyunca İzmir’in dünya kenti olması için birçok çalışma yaptıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Direct İzmir projesi ile İzmir’in kabuğunun kırılıp dünyayla buluşmasına bir adım daha yaklaşıldı. Halen İzmir’den yurtiçi ve yurtdışında 49 noktaya direkt seferler gerçekleşiyor. Beyrut, Cenevre, Milano, Üsküp ve Nantes gibi yeni noktalar eklenmesiyle bu sayı 54’e çıkacak. Bugün imza atacağımız protokol ile sefer sayısı ve destinasyonları artırmayı hedefliyoruz. İzmir Havalimanı’nı yeni bir cazibe merkezi haline getirecek bu çalışma sadece Ege’nin değil tüm Türkiye’nin turizmine hareket getirecek. direktizmir.com sitesi sayesinde vatandaşlarımız İzmir’den aktarmasız uçulabilen tüm noktaları kolayca öğrenebilecek. Bu ortaklıkla İzmir turizmini pandemiye rağmen birlikte ilerleteceğiz. Çünkü biliyoruz ki İzmir’in ruhu var ve bu ruh bizi zenginleştiren en temel değerimiz” açıklamasında bulundu.

“Pozitif düşünmek ve başarıya odaklanmak zorundayız”

Türk Hava Yolları İzmir Satış Müdürü Ömer Uzun, hem tanıtım ve maddi anlamda, hem de moral ve motivasyon açısından bu çalışmayı önemsediklerini belirterek, “Bunu sağmak bizim borcumuz, çünkü biz biriz” dedi.

İzmir’den iç hatlarda 5 dış hatlarda ise 4 seferleri olduğunu dile getiren Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, “Yaz ayından itibaren ise iç hatlarda 11, dış hatlarda ise 10 direkt uçuş hizmeti vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Corendon Air Ticaret Direktörü Mine Aslan İzmir’den direkt seferlerin yaz döneminde eklenecek 13 yeni hatla birlikte 67’ye çıkacağını açıkladı,  Aslan “İzmir’e inanıyor ve güveniyoruz. 753 bin 365 koltuk arzı hedefliyoruz. Umudumuz İzmir’in tüm dünyadan hak ettiği yere gelerek bir tatil noktası olmasıdır” dedi.

SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade ise, İzmir’in favori şehri olduğunu belirterek, “Çünkü İzmir’in bir ruhu var. Pozitif düşünmek ve başarıya odaklanmak zorundayız. İzmir’den 37 destinasyondan 17 ülkeye uçuyoruz. İzmir’i dünyaya ve dünyayı İzmir’e getirmeliyiz. Bundan pandemi nedeniyle vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Türkiye gerçekten aranılan bir ülke”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, erken rezervasyon sisteminin “Türkiye’de yaklaşık 7 yıldır olduğunu belirterek Bu sezon çok güzel başladı, talep çok iyiydi. Aralık ve ocak ayları erken rezervasyonların en hızlı dönemleri oluyor. Döviz kurlarındaki dalgalanma ortadan kalkarsa daha iyiye gideceğini söyleyebiliriz. İç pazarda kampanyalar devam edecek. Önceki yıllara göre yine artış gözlemliyoruz. Döviz kurlarının etkisi olduğu gibi, Türkiye’nin gerçekten aranılan bir ülke olması da etkiliyor. Avrupa yanında Rusya, Ukrayna gibi doğu bloku pazarından da talep alıyoruz. Güney bölgemizde Avrupa’da olmayan güzel otellerimiz var. Fiyatlar da döviz bazında daha ucuz olduğu için ciddi anlamda talep artışı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 13.01.2022 - 12:12:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.