4 milyar euro destek alan İspanyol turizmciler hedef büyüttü

4 milyar euro destek alan İspanyol turizmciler hedef büyüttü
Geçtiğimiz ay İspanya'nın hayata geçirdiği 4.2 milyar euroluk devlet desteğini yetersiz bulan İspanyol turizmciler, sektörün ayakta kalabilmesi için yeni yardımlar gerektiğini belirtiyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya'dan hükümetin geçtiğimiz ay turizm sektörüne sağladığı 4.2 milyar euroluk yardım sektör tarafından yeterli bulunmadı.

İspanya'da turizmin hayatta kalabilmesi için daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Melia Hotels International'ın sahibi Gabriel Escarrer pandemi nedeniyle İspanya GSYİH'sinin yüzde 20 kayıp yaşayacağını ileri sürdü.

Tarihteki en kötü turizm verileri açıklanacak

Yılın ikinci çeyreğinde açıklanacak verilerin küresel turizmin tarihinde en kötü sonuçları olacağını ifade eden Gabriel Escarrer, ''İspanya hükümeti, AB'nin de yardımıyla, sektörü finanse edecek acil ve kapsamlı bir plan hazırlamalı.'' ifadelerini kullandı.

İspanya hükümetinin turizm sektörünü desteklemek için oluşturduğu 4.2 milyar euroluk desteği 'kıt' bulan Escarrer, Avrupa Birliği'nin İspanya hükümetine sağladığı fonların yüzde 25'lik kesiminin direkt turizme aktarılması gerektiğini savundu.



Bu Haber 15.07.2020 - 09:44:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.