320 otobüsü bulunan otobüs şirketi konkordato ilan etti

320 otobüsü bulunan otobüs şirketi konkordato ilan etti
Türkiye'nin önde gelen şehirler arası otobüs şirketlerinden Ulusoy Seyahat'in marka hakkını elinde bulunduran Ulusoy Ulaşım Petrol konkordato ilan etti.

Geçtiğimiz günlerde 600 otobüsü bulunan Pamukkale Turizm'in konkordato ilan etmesinin ardından, temelleri 1930'lu yıllarda atılan ve Türkiye'nin en köklü otobüs şirketlerinden biri olan Ulusoy Ulaşım da konkordato ilan etti.

MARKA KULLANIM HAKKINI DEVRALAN ŞİKET KONKODTO İLAN ETTİ

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin habrine göre, Ulusoy Seyahat'in geçen yıl iflas etmesinin ardından Ulusoy’un logosu ve marka kullanım hakkı Ulusoy Ulaşım Petrol’e devredildi. Böylece asıl Ulusoy iflas etmiş olmasına rağmen üzerinde markanın logosu olan otobüsler yolculuğuna devam etmiş oldu.

MARKA DEVRİ DAVALIK OLMUŞTU

Ulusoy Ailesi’nin bazı üyeleri marka devrine itiraz ederek konuyu yargıya taşımıştı.

23 Kasım tarihinde ise Ulusoy Ulaşım Petrol San. Tic. A.Ş. konkordato ilan etti. Şirketin başvurusunu değerlendiren mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden çıkarılan karara göre şirkete Evren Kılıçoğlu, Yasin Doğan, Sabit Selman Tünal konkordato komiseri olarak atandı.

300 OTOBÜSÜYLE YILDA 3.5 MİLYON YOLCU TAŞIYOR

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Türkiye'de yaygın ulaşım ağındaki seferleri ile 320 otobüsü bulunuyor. Yılda ise ortalama 3,5 milyon yolcu taşıyor.


Bu Haber 28.11.2018 - 15:46:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.